A vége mindkét mérkőzésen szoros volt, az esélytelenebbek nyertek

Vágólapra másolva!
2007.05.26. 21:53
Mindkét mérkőzésen hazai siker született a férfi vízilabda-bajnokság elődöntőjében. Az Eger a Dominót verte szoros csatában, s alakította 2-6-ra az összetettbeli állást, míg a Szeged a Vasast fektette két vállra, így összetettben kiegyenlített a nyolc megszerzett pontig tartó párharcban.
Jászberényire ezúttal nem lehetett panasz
Jászberényire ezúttal nem lehetett panasz
Jászberényire ezúttal nem lehetett panasz
Jászberényire ezúttal nem lehetett panasz

A demoralizáló Kőér utcai vereség után az Eger hazai vízben próbálta meghosszabbítani az elődöntő nyolc megszerzett pontig tartó párharcát a Domino ellen. Az első mérkőzésen hiába vezettek a harmadik negyedben már négy góllal is Nyékiék, a végén mégis az olimpiai bajnokokat felvonultató Honvéd nyert, s ezzel szinte kilátástalan helyzetbe hozta Gerendás Győrgy csapatát.

Egerben mindenki úgy gondolta, hogy képtelenség sorozatban négyszer legyőzni Molnárékat, ám egy meccsen minden csapat megfogható. Az „szerényen optimista” hozzáállásnak pedig meg is lett az eredménye: az egriek szoros csatában, hazai pályán 9-8-ra legyőzték riválisukat.

Az első két negyed ellentétesen alakult, mármint ami a gólokat illeti: az elsőben az igen motivált Eger, míg a másodikban a Honvéd bizonyult két góllal jobbnak.

A harmadik periódusban úgy tetszett, a második negyed megnyerése kellő lendületet adott a bajnokicím-védőnek (többször is vezetett Kovács István alakulata), ám a negyed vége előtt Nyéki Balázs egyenlített (7–7).

A negyedik felvonásban magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat, amely nem sokkal a vége előtt Kiss Csaba góljával már két góllal is vezetett. Erre csak Molnár tudott válaszolni, így kialakult a 9-8-as végeredmény.

Az Eger az idei szezonban először győzte le a Dominót.

A másik mérkőzésen is meglepő eredmény született: a Szeged ezúttal hazai pályán megverte a Vasast, s így összetettben 4-4-re módosította az egyik fél nyolcadik megszerzett pontjáig tartó párharcot.

Az első találkozóhoz hasonlóan ezúttal is a játék védekező jellege domborodott ki a mérkőzésen. Főleg a vendégek nem tudtak mit kezdeni a Szeged megalkuvást nem tűrő játékával.

Földi László csapata az első félidőben mindössze három gólt szerzett ez pedig kevés volt ahhoz, hogy a hajrában versenyre szálljon az ötszáz hazai szurkoló álltal bíztatott Gyöngyösi-legénységgel.

A háromgólos (7-4) hátrányból az utolsó negyednek nekivágó Steinmetzék a hajrában még feljöttek egy gólra a teljesen elfáradó Szeged ellen, ám az egyenlítésre már nem maradt idejük.

FÉRFIBAJNOKSÁG

ELŐDÖNTŐK:
SZEGED-BETON VE - TEVA-VASASPLAKET 7–6 (3–1, 3–2, 1–1, 0–2)
A mérkőzés osztályzata: 4
Szeged, 500 néző.
V: Székely B., Németh A.
Gól – emberelőnyből: 8/5, ill. 9/2
Ötméteresből: –, ill. 1/0
Kipontozódott: Mátyás (24. p.), Juhász Zs. (27. p.)
Az egyik fél nyolcadik pontjáig tartó párharc állása: 4–4
SZEGED: Baksa, Juhász Zs. 1, LEHMANN 2, Varga P. 1, Mészáros I., KOMLÓSI 1, Tóth L. Csere: Szamardzsics, Monostori, ÉLES 2, Molnár P.
VASAS: Nagy V., Kovács R 3, Varga D., Kuncz 1, Hosnyánszky, STEINMETZ B. 1, Tóth M. Csere: Heinrich 1, Mátyás, Kincses, Kelemen
BRENDON-FENSTHERM-ZF EGER - DOMINO BHSE 9–8 (4–2, 1–3, 2–2, 2–1)
A mérkőzés osztályzata: 3
Eger, 800 néző. V: Kun Gy., Horváth Cs.
Gól emberelőnyből: 8/5, ill. 12/6
Ötméteresből: –, ill. 1/0
Kipontozódott: Hegedűs (28. p.), Mackeben (30. p.9
Kiállítva (cserével végleg): Biros (22. p.), Benedek (26. p.9
Az egyik fél nyolcadik pontjáig tartó párharc állása 6:2 a Domino javára.
Eger: JÁSZBERÉNYI - Märcz 1, Nyéki 2, KIS G. 2, Decker Á., Kiss Cs., Császár 1 Csere: Mackeben, Matajsz 1, Gór-Nagy 1, Baco, HEGEDŰS 1
Domino: Gergely - Fodor, PAJÁN 1, Benedek 1, Bárány, Biros 1, Kiss G. 1 Csere: Vári, MOLNÁR T. 2, Hárai 1, Kovács O. 1, Székely
RÁJÁTSZÁS A 9-12. HELYÉRT
SZENTESI VK - OSC-OPUS VIA 10–9 (3–2, 3–3, 1–2, 3–2)
Szentes, 200 néző. V: Székely, dr. Fekete
SZENTES: Horváth – Papp, Tordai 2, Döbrössy 1, NÉMETH 4, Szabó T., VÍGH 3. Cs: Gábor, Józsa, Araczky, Jaksa. Edző: Berki András
OSC: Áts – Takács 1, HANGODY L. 5, Garádi, Balla, Ferkó 1, Hangody Gy. Cs: Ürögi, Ibolya 1, Szőcs 1. Edző: Bíró Attila
Gól emberelőnyből: 7/1, ill. 8/2
Ötméteresből: 1/1, ill. 2/2
Kipontozódott: Döbrössy (23. p.), Takács (32. p.)

NEPTUN VSC – SZOLNOKI FŐISKOLA VSC 8-15 (1-4, 3-5, 2-3, 2-3)
Szőnyi út, vezette: Molnár P., Donauer.
NEPTUN: Bóta – Helembai, Bene 1, Pszota 1, Csente 1, Halász, Földesi. Cs.: Jancsecz (kapus), Dobricza 2, Szanyó, NAGY D. 3, Balla, Sármezei, Ábel.
SZOLNOK: Veres – HANGAY Z. 4, Csányi 2, Hangay R., Süveges 2, BALOGH Z. 3, PÁSZTOR 3. Cs.: Sűrű (kapus), Rácz 1, Mohi, Sípos, Szekeres, Cseh.
A nyolc pontig tartó párharc végeredménye: 8-0 a Szolnok javára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik