Egy jó birosnyi különbség

CSURKA GERGELYCSURKA GERGELY
Vágólapra másolva!
2003.04.09. 23:15
Címkék
Variációk Gergelyre  a meccs alaphangját megadó emberelőnyöket eképp jellemezhetnénk: a Domino kapusa védte Hosnyánszky lövését hátrányban, míg Kiss Gergely a léc alá illesztette a hazaiak első fórját. A másodiknál már Katonás sem tévesztett, szépen telibe találta a bal felsőt  ellentétben Szívóssal, akinek lapos bombájára Pelle szépen odaért.
S miután a Fradi "maradék” centere, Szirányi kibrusztolt egy négyest, Katonás révén már vezetett is a Fradi (1–2). Két eredménytelen hazai attakot követően Hosnyánszky növelhette volna a különbséget, ám a szélről nem tudta meglepni Gergelyt, s a rekontránál Birosnak elég volt fél tempó előny az egyenlítéshez (2–2, klasszismegoldás volt amúgy: lendületből tökéletesen helyezett Pelle teste mellé).
Türelmesebb támadásszövéssel rukkolt elő a bajnok a folytatásban, s megérte lesni az alkalmat, Bárány ugyanis briliánsan csavart a hálóba. Hátul egyértelműnek tetszett a Domino taktikája, akár kiállítások árán is bedarálni a zöldek ifjú csatárát, Szirányit, akiről aligha feltételezhető, hogy a harmadik negyedben ugyanolyan életerősen fickándozik a gyötrések után, mint a parti elején. Ráadásul a ferencvárosiak nem éltek az ekkor még adódó alkalommal (Katonás a lécet találta telibe), míg Molnár labdája a másik kapunál bepréselődött a vonalon túlra. Sugár átlövéségólja kérdőjelmentesen akadt meg a pipában (5–2), Székelyé pedig egyenesen gyönyörű volt, s tartotta a reményt a Fradiban. Egy apró trükk akár fel is idegesítette volna a hazaiakat, elvégre egy szépen kipasszolt akció végén Biros közeli lövése úgy landolt a felső lécen, hogy azt egy szemfüles Fradi-védő kissé lehúzta a kaput. A négyes elmaradt, igaz, később egy fór érkezett helyette, amit Fodor parádésan vágott a hosszúba (6–3).
Nem könnyítette a vendégek amúgy sem könnyű helyzetét, hogy a kissé túlfűtött hangulatban pólóző Székely rögtön a harmadik játékrész elején begyűjtötte harmadik hibáját, avagy az eltiltott Tóth László és az Eb-selejtezőre távozott román válogatott Kádár után egy újabb kulcsemberét is elveszítette a vendégcsapat. Biros ráadásul belőtte az emberelőnyt, ami ügydöntőnek tűnt (7–3). Az utolsó szalmaszálnak tetsző kettős előnybe, ha nehezen is, de belekapaszkodott a Fradi, bár Hosnányszky lövése – két blokkolt kísérletet követően – akkor szédült be egy kézről, amikor már mindkét kiállított visszatért. Csökkenthette volna a különbséget az esélytelenebb, ám alkalmi felállásában erre nem sok esélye volt, pláne, hogy Molnár labdaszerzését egy jó passz és Biros értékesített ziccere követte (8–4).
Egy időkérést követően kihagyott fórral csökkentették minimálisra esélyeiket a franzstadtiak a zárófelvonás elején, majd miután Biros úgymond állóhelyzetből, a szélről is telibe találta a felső sarkot a fáradó Pelle fölött (9–4), taktikai gyakorlássá szelídült az amúgy békés találkozó. A két kapus még produkálta magát egy keveset, plusz Katonás belőtt egy előnyt, a Domino kihagyott kettőt, ez azonban nem változtatott a tényen: péntek este fél kilenckor a Fradinak az életben maradásért kell küzdenie – Tóth és Kádár nélkül továbbra is hendikeppel.

Mestermérleg
Kovács István:
– Gergely Pista jól védett, kevés gólt kaptunk, márpedig a mi játékunknak ez az alapja. Ma mindenki úgy állt hozzá a mérkőzéshez, ahogy kellett, nem lefutottnak tekintve a találkozót, ez meg is látszott a végeredményen.
Gyöngyösi András: – Minden elismerésem a csapaté, remekül küzdöttek a fiúk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik