Behatoltak az uszodába

CS. G.CS. G.
Vágólapra másolva!
2002.12.26. 21:00
Címkék
Szécsi Zoltán „beszökött” az uszodába
Szécsi Zoltán „beszökött” az uszodába
Szécsi Zoltán „beszökött” az uszodába
Szécsi Zoltán „beszökött” az uszodába
Szécsi Zoltán „beszökött” az uszodába
Szécsi Zoltán „beszökött” az uszodába
Lapzártáig nem érkezett hír arról, hogy karácsony második napján mennyire sikerült ideális körülményeket teremteni a Szőnyi úti uszodában, az azonban tény, hogy a BVSC-Brendon három játékosa, Szécsi Zoltán, Császár György és Fülöp Gergely 26-án este edzett egy keveset a pénteken és szombaton esedékes FILA Final Four előtt. "Úgy éreztük, hat nap szünet után egy kis időt muszáj a vízben tölteni. Én legalábbis képtelen volnék ennyi kihagyás után védeni – indokolta Szécsi behatolásuk célját még délután. – Az ünnepeket anyósoméknál töltöttük Balatonfüreden, itt egy ebéd olyan, hogy aztán a vacsorát és a reggelit is ki kell hagyni. Ezek után nem lenne rossz valahogy bekapcsolni a lámpát és berakni a kaput, ez tán elég lehet az elfogadható teljesítményhez. Ha marad a félhomály, akkor úszunk és lábtempózunk egy keveset, hogy legalább önbizalmunk legyen…” Arra a kérdésre, hogy miképpen jutnak be karácsony táján az uszodába, az olimpiai bajnok kapus kijelentette: "Van kulcsunk, illetve tudjuk, melyik ajtót kell rángatni…”
Ebből is látszik, hogy az élsportolói szempontból kissé mostoha időpontban esedékes tornát komolyan veszik a résztvevők – már csak azért is, mert a pénzdíj tekintélyesnek mondható, kétmillió forint, melynek felét a győztes viszi el. Látszólag a BVSC-nek van a legkönnyebb dolga amúgy, hiszen az első elődöntőben az UTE-Taxi2000 együttesével meccsel, ám ne feledjük: ősszel a lilák egy pontot elvittek a Szőnyi útról, ráadásul a mostani meccs semleges helyszínen, a Komjádi uszodában esedékes.
Második a Jadran

KOTOR. Nem sikerült megnyernie a Jugoszláv Kupát a Vasas-Plaket KEK-ellenfelének, a Jadran Herceg Novinak. A montenegrói gárda a négyes döntô második helyén zárt a szomszédvár Primorac Kotor mögött, jóllehet egy góllal legyôzte a házigazdát, ám a Partizan Beogradtól elszenvedett kétgólos vereség végül a kupagyôzelembe került – a körbeverésbôl ugyanis a Primorac jött ki jobban, miután a zárónapon 8–3-ra eltángálta a fôvárosiakat. A sorrend: 1. Primorac 4 pont (+4-es gólkülönbség), 2. Jadran 4 (–1), 3. Partizan 4 (–3), 4. Crvena zvezda 0.
A másik ágon az elmúlt évek különféle elődöntőinek – 2000, 2001, 2002: bajnoki elődöntő, 2002: kupaelődöntő – állandó párja, a Domino-BHSE és az FTC-Vmax csap össze. A bajnok játékosai 22-én vasárnap még tréningeztek, azóta viszont a "fenyőillaté” volt a főszerep. "Nem tűnik optimálisnak a hangolódás, mindenhol hatalmas kajálások, ráadásul a sütemény a gyengém, imádom a bejglit, a meccs előtt is azt fogok reggelizni, tejjel” – szögezte le a Domino centere, Molnár Tamás, aki mindazonáltal kijelentette, már csak presztízs okokból is komolyan veszik a Fradi elleni csatát.
A zöldeknél is hasonló a helyzet, Székely Bulcsú ráadásul edzésben van, igaz, csak szárazon: minthogy várandós felesége immáron a nyolcadik hónapnál tart, olimpiai bajnokunknak a karácsonyi munkálatokból muszáj volt kivennie a részét. "Porszívóztam, felmostam, krumplit pucoltam, salátát gyártottam, mosogattam hét ember után… Na jó, bepakoltam a mosogatógépbe, de azért az is valami – nevetett a Fradi csapatkapitánya. – Pénteken és szombaton pedig igyekszünk minél jobban odatenni magunkat, a karácsonyra aligha foghatunk bármit is, hiszen az ellenfelek is a »fa alól« jönnek. Mindenesetre a pénteki meccsre úgy fogunk odaállni, hogy félrerakjuk az ünnepet: ha nem is lesz élet-halál harc, a rengeteg szurkoló előtt nem vehető félvállról ez a torna. Különben is, a négy csapat és a hangulat szerintem egyaránt inspirálni fog bennünket, azaz az uszodában eltöltött órák alatt az élsportoló énünket szeretnénk megmutatni.”
Az élsport mellett egyébiránt lesz szórakozás is, hiszen a két meccs közötti szünetben a nemrég véget ért Big Brother című valóságshow szereplői lőnek négymétereseket Szécsi Zoltánnak. S lesz ünnep is (bár nem karácsony): a Komjádiban veheti át az Év vízilabdázójának járó díjat Stieber Mercédesz és Benedek Tibor. A férfiválogatott csapatkapitánya amúgy röpke itthon tartózkodása alatt sem esik ki a tőle megszokott profiszerepből: a díjátadás előtt egy órát úszik a Komiban, a forma megőrzése végett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik