Elég hosszú mézesmadzag

CS. G.CS. G.
Vágólapra másolva!
2002.12.13. 22:29
Címkék
Kásásnak nagy élményben volt része
Kásásnak nagy élményben volt része
Kásásnak nagy élményben volt része
Kásásnak nagy élményben volt része
Kásásnak nagy élményben volt része
Kásásnak nagy élményben volt része
"Ez volt a legszebb derbi, amiben az itt eltöltött évek során részem volt” – mondta Kásás Tamás a nápolyi rangadót követően, melyen a Posillipo hatalmas csatában legyűrte a Canottierit. A városi riválisok összecsapásán az esélytelenebb Canottieri 4–0-ra elhúzott, azaz egy Vezúv volumenű hegyet kellett megmásznia eztán Kásáséknak. "Elhúztunk egy elég hosszú mézesmadzagot, úgy festett, talán túl hosszú is lesz – mosolygott olimpiai bajnokunk. – Furcsa, de nem voltam ideges, tudtam, nagyon hosszú a meccs, és ők aligha fogják bírni a hatalmas iramot. Így is lett, elfáradtak, s nekünk sikerült fordítanunk.”
Olasz férfibajnokság
12. forduló. 1. csoport: Recco (Benedek 1)–Savona (Varga Zs. 2, Märcz 2, Monostori) 11–9, Chiavari–Nervi (Regôs Á. 1) 7–10, Pescara–Anzio 13–6, Palermo–Florentia 6–19. Az élcsoport: 1. Recco 33, 2. Savona 29, 3. Florentia 26, 4. Nervi 19. 2. csoport: Canottieri Napoli–Posillipo Napoli (Kásás 1, Steinmetz B.) 7–9, Bogliasco– Brescia 7–18, Ortigia–Catania 14–15, Camogli–Roma 17–9. Az élboly: 1. Posillipo 36, 2. Brescia 33, 3. Canottieri 26, 4. Camogli 17
Így a Posillipo megőrizte százszázalékos mutatóját, s immáron a mezőny egyetlen veretlen csapata, miután a Savona elveszítette szüzességét. A genovai derbi elvesztése sokba kerülhet a három magyar légióst felvonultató egyletnek, hiszen most Firenzében legalább egy pontot kell szereznie ahhoz, hogy megcsípje a biztos negyeddöntőt jelentő második helyet. Amúgy egy iksz a Reccónak és a Savonának is a biztos révbe érést jelentette volna, ám a talján derbik egyik legélesebbikének számító meccsen szó sem volt öszszekacsintásról: "Ôk felhergelték magukat, minthogy élet-halál meccs volt ez a számukra, mi pedig azért, mert elterjedt korábban, hogy döntetlen lesz a meccs – értékelt Benedek Tibor. – Ebből egy elég kemény meccs kerekedett ki, Varga Zsolti szerint nekünk fújtak a bírók, de szerintem csak annyit segítettek, ami itt, Olaszországban megszokott egy hazai pályán játszó együttesnél.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik