Az ütések súlya

Vágólapra másolva!
2002.10.11. 21:06
Címkék
A fegyelmi tárgyaláson s másutt is elhangzott az, hogy Kiss Gergely valójában nem is szenvedett olyan súlyos sérüléseket, azaz kapott ugyan ütéseket, ám az arccsontja nem tört el. Ezen  az angyalföldi oldal által előszeretettel előszedett  érvelésre kerestünk választ, s pénteken sikerült megszereznünk egy perdöntőnek minősülő dokumentumot.
Mint ismert, az ügyben rendőrségi vizsgálat indult, amelynek során egy független igazságügyi orvosszakértő is véleményezte a történteket. Az ő jelentéséből idézünk: "…az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézetben a koponya CT-vizsgálatára került sor, mellyel koponyaűri traumás elváltozás hiánya, bal oldalon a járomcsont elmozdulásos és darabos jellegű törése, és az arcöböl mellső csontos falának másfél csontszélességnyi mélységben való töréses jellegű behorpadása volt megállapítható, a környező lágyrészekben zúzódásra utaló duzzanattal, megvastagodással és levegőárnyékkal.” A jelentés ezen túlmenően megállapítja, hogy a szakvéleményezésbe bevont radiológus igazságügyi orvosszakértő "az orvosi dokumentációban szereplő röntgen- és CT-vizsgálati leletekben foglaltakat teljes határozottsággal megerősítette, megállapítva azt is, hogy a törések »teljesen frissnek« tartandók.” Végül a szakértő leszögezi, hogy ezen sérüléseket egy, de nem kizárható, hogy több ökölcsapás okozhatta, és a "járomív- és mellső arcöbölfaltörés együttesen és külön-külön is büntetőjogi szempontból nyolc napon túl gyógyuló sérülésnek minősül.” Véljük, ezek alapján nehezen megkérdőjelezhető, hogy Kiss milyen súlyos sérüléseket szenvedett május 19-én. Fájdalmas, hogy ilyesmivel kell foglalkoznunk – annál már csak az lenne fájdalmasabb, ha nemsokára bírósági tudósításokat kellene megjelentetnünk. Hogy az illetékes hatóság tárgyalásra alkalmasnak találja-e a nyomozati anyagot, nem tudható, ami viszont tény: a rendőrség meggyanúsított három játékost a tett elkövetésével. A vádemelési javaslat azért nem történt meg, mert az érintettek ügyvédjei panasszal éltek az alapos gyanú megfogalmazása ellen – az ügyészségen a sor, eldöntse: jogos-e a panasz. Jogismerők úgy vélik, az orvosszakértői vélemény ismeretében elutasítják a beadványt, s ezt követi a mérlegelés, lesz-e büntetőper az esetből.Új szponzorok a felszínen

BUDAPEST. Az ING Magyarország, a Westel és a Hewlett-Packard Magyarország készen áll arra, hogy meghatározó mértékű, az MTI nem hivatalos információi szerint százmilliós nagyságrendű támogatással felsorakozzon a vízilabdasport mögé. Arra a felvetésre, hogy összeegyeztethető-e a mobiltávközlési mamutcég újabb szerepvállalása a sportágban, miközben saját élcsapata van, Lutter István ligaelnök így válaszolt: "Természetesen ezt is megfontoltuk, és számunkra megnyugtató, hogy az alapszabály olyan kontrollálási lehetőséget biztosít a ligának az elnökség felett, ami kizár minden anomáliát.”


Dreher-bajnokság, férfiak
A 3. forduló műsora

Október 12., szombat
Cegléd–Szeged, Cegléd 11.00
A Ceglédnek nem lesz könnyű dolga.
BVSC–Szolnok, Szőnyi út 12.00
Az ebédidőben minden bizonnyal "megeszi” ellenfelét Gerendás György alakulata.
Eger–Vasas, Eger 17.00
A meccs esélyeit felesleges kell latolgatni…
Kecskemét–UTE, Kecskemét 18.00
Kellemes kiruccanás vár az újpesti csapatra.
FTC–Honvéd, Népliget 18.00
A forduló rangadója, amelyen esélyesebbnek tűnik a címvédő, ám nem mehet biztosra.

Az állás
1. Honvéd 2 2 30–10 4
2. BVSC 2 2 24–16 4
3. Vasas 2 1 1 18–14 3
4. FTC 2 1 1 16–13 3
5. Szeged 2 1 1 18–15 2
6. Szolnok 2 1 1 16–15 2
7. UTE 2 1 1 14–13 2
8. Eger 2 1 1 13–16 2
9. OSC 3 1 2 18–30 2
10. Cegléd 2 1 1 14–15 1
11. Kecskemét 2 1 1 12–17 1
12. Szentes 3 3 16–35 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik