Eusébio: A kiesés ellenére Messi a legjobb

Vágólapra másolva!
2010.07.07. 21:23
null
Eusébio szerint Ronaldo nem játszott jó formában a vb-n (Fotó: Action Images)
A korábbi nagyszerű portugál futballista, Eusébio szerint hazája válogatottja nem érte el ugyan a célját, de nem vallott szégyent a világbajnokságon. Az élő legenda úgy véli, Cristiano Ronaldónak azonban egyáltalán nem ment a játék.

– Mit emelne ki a dél-afrikai világbajnokság eddigi eseményei közül?
– Azt, hogy sok gól született, és a legjobb képességű játékosok nem tudtak igazán jól teljesíteni. Úgy gondolom, hogy a FIFA-nak ezek után meg kell vizsgálnia, hogy nem kellene-e változtatni néhány dolgon a jövőben. Nem hiszem, hogy az említett dolgok véletlenül történtek.

– Van olyan játékos, akinek a teljesítménye lenyűgözte?
– Nem igazán volt olyan futballista, aki ámulatba ejtett, de úgy vélem, hogy a világ legjobbja – Argentína búcsújának ellenére – továbbra is az argentinok tízes mezét viselő kis ember, akit Lionel Messinek hívnak.

– Meglepő, hogy a portugál labdarúgás egyik legnagyobb alakja ezt mondja, akinek a honfitársa Cristiano Ronaldo...

– Megértem, hogy ezt gondolja, de nem lehetek balga, és az igazat kell mondanom, ami pedig az, hogy Cristiano Ronaldo számára nem sikerült jól a vébé. Továbbra is kiváló játékos, de bizonyos okokból ez nem volt jó torna neki. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan bizonyít – talán a következő Ebén, de Dél-Afrikában nem úgy játszott, ahogy tud.

– És mit gondol hazája válogatottjáról? Milyen mérleget von a spanyolok elleni kiesés után?
– Szerintem Portugália nem zárt rossz tornát, de sajnos elveszítette a sorsdöntő meccset Spanyolország ellen, ...bár voltak lehetőségei. A csoportkörben jól teljesített, pedig nehéz kvartettbe került. Brazília ellen jó játszott, és a spanyolok elleni első félidőben többet érhetett volna el, ám nem sikerült. Nem volt szerencséje.

– Mit kell tennie most a portugál csapat vezetőinek?
– Meg kell várni a világbajnokság végét, elemezni kell a történteket, aztán pedig meg kell próbálni kijutni a következő Európa-bajnokságra. Nincs más lehetőség. Sajnos nagy lehetőségről maradt le a csapat, de a vébék ilyenek. Ha hibázol, mehetsz haza.

– Szeretné egy nap a portugál válogatottat vezetni?
– Nem ez a megfelelő pillanat, hogy erről beszéljünk. Időre van szükség, és meg kell vizsgálni a vébé pozitív és negatív tapasztalatait, aztán pedig az Ebére kell készülni. Ez az, ami most az elsődleges Portugália számára. Ez nem nevek kérdése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik