Kosárlabda: már csak a BEAC veretlen a leány up-bajnokságokban

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.10.13. 21:00
null
Egyedüli klubként már csak a BEAC-Újbuda áll százszázalékos mérleggel a junior és a kadét leány kosárlabda-bajnokságban is.

A korosztályos fiúbajnokságok mellett a leány kosarasok küzdelmei is már javában zajlanak, így például a juniorok és kadétok is túlvannak már – egy-két csapatot leszámítva – két-két teljes fordulón az alapszakaszból.

Az U18-asok között

az A jelű kiemelt csoportot jelenleg a DVTK vezeti.

A miskolciak eddig két papírformagyőzelmet arattak a Szekszárd és a Zsíros Akadémia ellen. A második a címvédő NKA Pécs, amely eddig csak egyetlen meccset játszott, azon szintén felülmúlta a Szekszárdot.

Eközben a B-csoportban a BEAC-Újbuda első csapata áll az élen,

kettőből két sikerrel. Az újbudaiak először a saját B-csapatukat verték, majd a fővárosi rangadón szombaton a nagy rivális Vasast is kétvállra fektették. A második Vasas és harmadik Csata egyaránt 1/1-es mérleggel várja a harmadik kört. A C-csoportban az Óbudai Kaszások, a D-ben pedig a Kanizsai Vadmacskák SE a listavezető.

Az U18-asok pontlistáját Drahos Leila (BEAC) vezeti 24 egységgel.

A juniorbajnokság részletes eredményei ITT megtekinthetők.

Mindeközben

a BEAC a fiatalabbak, az U16-osok mezőnyében is veretlenül áll.

Az előző évad ezüstérmese pillanatnyilag második az A-csoportban, méghozzá a szintén két győzelemmel álló Soproni Darazsak Sportakadémia mögött; az élcsapatokat a Csata „B" és a Pécs követi. (Érdekesség, hogy a BEAC és a Csata is két-két csapattal képviselteti magát a főtáblán mindkét korosztályban.)

Ezzel párhuzamosan

a másik hatosban – mondhatni, a várakozások szerint – a Csata DSE (2/0) az éllovas,

mögötte a Győr (2/0), a DVTK (1/1) és a Vasas (1/1) jön az első négy helyen. A C-csoportot a Győr B-csapata, míg a D-csoportot a Törekvés vezeti.

A kadétok legjobb dobója eddig a soproni Lengyel Anna és a győri Rigó Dorina; mindketten 21 pontot átlagolnak meccsenként.

A kadétbajnokság részletes eredményei ITT megtekinthetők.

(Kiemelt képen: a BEAC junior leánycsapata Forrás: BEAC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik