Kézi: sűrűn érkeznek a mérföldkövek Várady-Szabó László pályafutásában

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.10.02. 14:52
null
A 17 éves, ifjúsági Eb-bronzérmes kapus, Várady-Szabó László szeptemberben bemutatkozott a Veszprém NB I-es csapatában, ezekben a napokban pedig a felnőttválogatottban bizonyíthat.

Mozgalmas hónapok állnak a 17 éves kézilabdázó, Várady-Szabó László mögött: júniusban U20-as bajnoki címet nyert a Veszprém U20-as csapatával, augusztusban az ifjúsági válogatott tagjaként szerzett bronzérmet az Európa-bajnokságon, szeptemberben pedig a Veszprém NB I-es együttesében debütált világklasszisok között.

„Az első korosztályos korosztályos Európa-bajnokságunk volt ez, és örömmel mondhatom, szerintem kihoztuk magunkból a maximumot. Óriási élmény volt az egész torna, az izgalmas meccsek, sosem felejtjük el ezt – mondja az Utánpótlássportnak a fiatal kapus, aki a Veszprém első csapatában való debütálásra is visszaemlékezik a kérésünkre. – Már az edzéseken való részvétel is boldogsággal töltött el, a Dabas elleni bemutatkozás pedig leírhatatlan élmény volt.

A csapat és a stáb támogatása is sokat jelentett, a bajnoki után pedig mindenki gratulált, pacsiztunk, érkeztek a jókivánságok.”

A kapus fontos védésekkel járult hozzá az ifjúsági Eb-bronz megszerzéséhez Forrás: EHF

Várady-Szabó jelenleg sem pihen: ahogyan tegnap beszámoltunk róla, a felnőtt férfi kézilabda-válogatott Chema Rodriguez irányításával megfiatalított kerettel dolgozik Telkiben a nem hivatalos válogatott héten, a fiatal pedig az egyike a két legifjabb, 2007-es születésű játékosnak.

Bár az olimpikonok pihennek, óriási dolognak tartom, hogy engem is beválasztottak a fiatalok közé, akikkel adott esetben a jövőben bővítik majd az első keretet; felemelő érzés. Vannak srácok, akiket régebbről ismerek, és vannak, akik idősebbek; velük még alakul a kapcsolat, de az első benyomások jók, szépen haladunk előre. A korábbiakhoz képest ez új szint, még keményebb a munka, de nagyon élvezem az edzéseket. Remélem, minél többet tudok fejlődni ezekben a napokban.”

(Kiemelt képünk forrása: MKSZ/Kovács Anikó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik