Sakk: két magyar bronzérem a prágai korosztályos rapid Eb-n

UP-info  utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.08.21. 10:34
null
Az U10-esek között Ilkó-Tóth András, az U18-as mezőnyben a fiúcsapat nyert bronzérmet a korosztályos sakkozók prágai rapid Európa-bajnokságán.

Népes, 37 fős magyar csapat vett részt a koroszályos sakkozók prágai rapid Európa-bajnokságán.

Egyéniben a legjobb eredményt az U10-es fiúk között Ilkó-Tóth András érte el, aki a 9 fordulóban 7 pontot érdemelt ki, és

bronzérem lett a jutalma.

A hazai szövetségi portál beszámolója szerint a reménység kiegyensúlyozott játékkal küzdötte végig a versenyt, folyamatosan az első táblákon játszva, erős ellenfelek ellen remekelt. A 7. fordulóban csak az a végül aranyérmes angol játékos tudta legyőzni, aki az egész mezőnyből kiemelkedett.

Ilkó-Tóth András az U10-esek között nyert rapid Eb-bronzot Forrás: Magyar Sakk Szövetség

Csapatban is álltak magyar fiatalok a dobogón. Az U18-as fiúk viadalán a Palczert Mátyás, Bodrogi Bendegúz, Turcsányi Vince Gergő, Szikszai Bertalan összetételű válogatott

végzett harmadik helyen

a 28 együttesét felvonultató kategóriában. A beszámoló szerint a fiúk az első fordulóban kikaptak az élőik felett teljesítő lengyel második csapattól, de aztán sorban jöttek a győzelmek, és a toronymagasan nyerő spanyolok ellen is szoros meccset játszottak.

A dobogó harmadik fokán az U18-as fiúk Forrás: Magyar Sakk Szövetség

Dicséretes továbbá, hogy egyéniben több magyar ígéret is az első tízben végzett. Bodrogi Bendegúz az U16-os, Palczert Mátyás az U18-as fiúk között lett negyedik, hetedikként végzett Bihary Cecília Ágnes (G8), Illés-Nagy Nóra (G10), Nagy Norbert (O10) és Pásti Áron (O18), nyolcadikként zárt Tóth Lili (G16), míg tizedik lett Marton-John Álmos Kiran (O10), valamint Szikszai Bertalan (O18).

A magyar sakkozók egyéni Eb-eredményei ITT érhetők el.
A csapatversenyek eredményei ITT érhetők el.

(Kiemelt képünkön: a magyar csapat Forrás: Magyar Sakk Szövetség)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik