Kézilabda: kezdődik a fiúválogatottak közvetlen Eb-felkészülése

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.06.19. 15:47
null
A junior és az ifjúsági fiú kézilabda-válogatottra is Európa-bajnokság vár a nyáron; a kezdés közeleg, a felkészülés pedig kezdődik.

A női szakág kezdte meg az utánpótlás kézilabda-világversenyek sorát, szerda reggel ugyanis megkezdődött a junior női vb, a magyar csapat pedig sikerrel vette az első akadályt, magabiztosan nyerte meg az Argentína elleni csoportmeccsét. A serdülő leányválogatott július elsején kezd a Svédországban megrendezendő nyílt Európa-bajnokságon, nem sokkal később viszont már a fiúkon lesz a sor, hogy kontinensviadalon képviseljék a nemzeti színeket.

Július tizedikén ugyanis startol Szlovéniában a junior férfi Európa-bajnokság, amire már megkezdte a közvetlen felkészülést a Sótonyi László szövetségi edző vezette csapat: a fiatalok a múlt héten találkoztak, majd a NEKA-n elvégzett mérések után Telki felé vették az irányt, csütörtökön pedig elutaznak Portugáliába, hogy két felkészülési meccsen összecsapjanak a helyi válogatottal. A jövő héten Nagykanizsa lesz az edzőtábor helyszíne, ahol a horvátokkal lesz egy találkozó, július első hetében pedig Győr felé veszi az irányt az együttes, ott a lengyelekkel lesz két felkészülési meccsük, a tréningek mellett. Az utolsó napokban a játékosok és a stáb visszatér Balatonboglárra, onnan indul el a társaság július 9-én Szlovéniába.

Az U20-as férfiválogatott Norvégiával, Csehországgal és Romániával találkozik majd a kontinensviadal csoportkörében.

Az ifjúságiak július közepén Gyöngyösön kezdik meg a felkészülést, az Európa-bajnokságukat augusztus 7–18. között rendezik meg Montenegróban. Az előtte három héten át készülnek majd együtt a keret tagjai Gulyás István irányításával.

Az első állomás Gyöngyös lesz, majd a NEKA központja következik, ahol már nemzetközi felkészülési meccseket is rendeznek majd: a Négy Nemzet-tornán az izlandiak, az írek és a szlovénok érkeznek majd Balatonboglárra a magyar csapat mellé. Az utolsó napokat Gyálon tölti majd a válogatott, ott a csehekkel mérik össze majd a tudásukat, utána pedig elutaznak Podgoricába.

Az U18-as fiúk Svédországgal, Svájccal és Izraellel csapnak össze az Eb-csoportban. 

(Kiemelt képünk forrása:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik