Vívás: három magyar bronzérem a junior-világkupaversenyeken

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.12.16. 20:54
Címkék
Szombaton három bronzérmet szereztek a magyar vívók a junior-világkupaversenyeken. Somody Soma és Wimmer Dorina párbajtőrben, míg Spiesz Anna kardban lett harmadik.

A juniorkorú vívóknak három világkupaversenyt is rendeznek a hétvégén, amelyen eddig három bronzérmet szerzett a magyar küldöttség.

Athénban a férfi párbajtőrözők versenyén Somody Soma bronzérmes lett. A magyar fiatal az elődöntőig könnyedén vette az akadályokat, azonban a fináléba jutásért az olasz Matteo Galassi állta útját.

A junior női párbajtőrözők Burgosban zajló viadalán Wimmer Dorina szintén az elődöntőben talált csak legyőzőre, így Somodyhoz hasonlóan a harmadik helyen zárt.

A kardozók madridi világkupaversenyén pedig ugyancsak a legjobb négy közé jutott Spiesz Anna, viszont a később győztes francia rivális ellen alulmaradt az elődöntőben, így ő is bronzérmes lett.

JUNIOR FÉRFI PÁRBAJTŐR-VILÁGKUPAVERSENY, ATHÉN (GÖRÖGORSZÁG)
1.Mohamed Yassen (Egyiptom), 2. Matteo Galassi (Olaszország), 3. SOMODY SOMA és Nolan Wingerter (Franciaország).

JUNIOR NŐI PÁRBAJTŐR-VILÁGKUPAVERSENY, BURGOS (SPANYOLORSZÁG)
1. Thais Naucelle Jardel (Franciaország), 2. Leehy Machulsky (Egyesült Államok), 3. Alina Dmitruk (Ukrajna) és WIMMER DORINA.

JUNIOR NŐI KARD-VILÁGKUPAVERSENY, MADRID (SPANYOLORSZÁG)
1. Toscane Tori (Franciaország), 2. Alexandra Lee (Egyesült Államok), 3. SPIESZ ANNA és Zuzanna Lenkiewicz (Lengyelország).

(Kiemelt képünkön: Somody Soma (jobbra) harmadik lett a junior-világkupaversenyen Forrás: hunfencing.hu)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik