Úszás: 34 magyar érem a közép-európai országok serdülő-bajnokságán

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.11.27. 11:19
Címkék
A közép-európai országokat képviselő serdülőkorú úszók Szlovéniában rendezett bajnokságán 34 érmet szereztek a magyar fiatalok.

A múlt hét végén a szlovéniai Kranj városában rendezték a CECJM elnevezésű úszóversenyt, amely eredetileg a közép-európai országok serdülőbajnoksága volt, ám idén további két országgal bővült a mezőny – ezúttal Törökország és Németország versenyzői is vízbe ugrottak – számol be a hazai szövetségi portál, és megjegyzi, így még nehezebb dolga volt a magyar csapatnak, hiszen a törökök és a németek is a legerősebb úszóikat sorakoztatták fel. a hazai szövetségi portál, és megjegyzi, így még nehezebb dolga volt a magyar csapatnak, hiszen a törökök és a németek is a legerősebb úszóikat sorakoztatták fel.

Magyarországot 24 versenyző képviselte fele fiú, fele leány eloszlásban, és

a küldöttség összesen 34 éremnek örülhetett a seregszemlén.

A beszámoló szerint az egyéni számokban aranyat nyert Lakó Dorina, Szabó Lilla, Megyesi Vanda, Tombori Sára, Kammerer Kitti, Barta Bianka, Kakuk Koppány, Antal Dávid, Buda Levente és Kárpáti Máté. Az egyéni teljesítmények szempontjából a lányok között Barta Bianka volt a legjobb a 200 m vegyesen elért 2:18.59-es idejével, amely az aranyérem mellett 753 AQUA pontot jelentett, ezzel ő lett a női mezőny abszolút legjobbja. A fiúknál Pápai Olivér 400 gyorson úszott 4:02.15-ös ideje jelentette a legjobb egyéni magyar eredményt (abszolút 5. hely).

A magyar csapat a lányok versenyében 214 ponttal az első helyen végzett – megelőzve a németeket (165 pont) és a románokat (159 pont), míg a fiúk 176 ponttal szintén az összetett első helyen zártak.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

(Kiemelt kép forrása: musz.hu)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik