Birkózás: Budai Ferenc döntős a kaposvári U15-ös Eb-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.07.08. 20:07
Címkék
A kötöttfogású Budai Ferenc (68 kg) bejutott a vasárnapi döntőbe a Kaposváron zajló U15-ös birkózó Európa-bajnokságon.

Július nyolcadikán, szombaton a szabadfogású helyosztók és a kötöttfogású selejtezők zajlottak a kaposvári U15-ös Európa-bajnokságon. A lányok tündöklése (három arany-, egy ezüst- és két bronzérem, a csapatpontverseny első helye) után a szabadfogásúak gyengébben szerepeltek, négyen voltak érdekeltek a vigaszágon, de ott Sumejko Kiril (41 kg, Vasas), Máté Miklós (44 kg, Cegléd), Bódi Csaba (48 kg, Orosháza) és Láng Vince (57 kg, Vasas) is kikapott, így ez a szakág nem szerzett pontot a hazai rendezésű kontinensviadalon – számolt be a hazai szövetség (MBSZ).Sumejko Kiril (41 kg, Vasas), Máté Miklós (44 kg, Cegléd), Bódi Csaba (48 kg, Orosháza) és Láng Vince (57 kg, Vasas) is kikapott, így ez a szakág nem szerzett pontot a hazai rendezésű kontinensviadalon – számolt be a hazai szövetség (MBSZ).

Ezzel ellentétben a kötöttfogásúak közül hárman bekerültek az elődöntőbe, amelyben

Budai Ferenc (68 kg, Cegléd) technikai tussal legyőzte a litván Bubeleviciust, így készülhet az azeri Ahmadli elleni vasárnapi fináléra.

Zatkó Gergő (38 kg, Cegléd) és Kovács Keve (41 kg, Eger-KIMBA) a bronzmérkőzésen lesz érdekelt, további négy honfitársunk a vigaszágon folytathatja a Kaposvár Arénában.

(Kiemelt képen: Budai Ferenc Fotó: Róth Tamás/MBSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik