Labdarúgás: nyártól új edzője lesz az U19-es leányválogatottnak

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.02.28. 10:38
Címkék
A nyáron hosszú külföldi tartózkodás után hazatérő Szarvas Alexandra bár még csak harmincéves, a labdarúgás világában komoly hazai és külföldi tapasztalatokkal rendelkezik, melyeket az U19-es leányválogatott szövetségi edzőjeként kamatoztathat.

A nyáron hosszú külföldi tartózkodás után hazatér Szarvas Alexandra, hogy csatlakozzon a Magyar Labdarúgó-szövetség szakmai stábjához, és átvegye az U19-es leányválogatott irányítását – adta hírül a szövetség hivatalos honlapja. A harmincéves edző játékosként magyar bajnokságot és kupát nyert, ezt követően Németországban és Svájcban idegenlégiósként is helytállt. Az aktív futball befejezése után fiú utánpótlás- és női csapatokat is irányított.

Barczi Róbert, az MLSZ sportigazgatója Telkiben jelentette be Szarvas Alexandra csatlakozását:Szarvas Alexandra, hogy csatlakozzon a Magyar Labdarúgó-szövetség szakmai stábjához, és átvegye az U19-es leányválogatott irányítását – adta hírül a szövetség hivatalos honlapja. A harmincéves edző játékosként magyar bajnokságot és kupát nyert, ezt követően Németországban és Svájcban idegenlégiósként is helytállt. Az aktív futball befejezése után fiú utánpótlás- és női csapatokat is irányított.

Barczi Róbert, az MLSZ sportigazgatója Telkiben jelentette be Szarvas Alexandra csatlakozását:

Alexandra munkájával segíti azt a folyamatot, mely a szakág itthoni kultúráját, a női futballban dolgozók gondolkodásmódjának megváltoztatását tűzte ki célul. Alexandra határozott, nyitott, szakmai elgondolásai világosak, amelyek egybeesnek az általunk kijelölt irányvonallal, ezért nagy öröm, hogy mindenben megegyeztünk vele. Pozitív, támogató közegbe kerül, melyben munkáját valamennyi munkatársa segíteni fogja. Biztos vagyok abban, hogy „leigazolásával” a szakmai munka érzékelhetően erősödni fog a női utánpótlásban.

A fóti születéső edző a következőt nyilatkozta az mlsz.hu-nak:

Rengeteg tapasztalattal a hátam mögött, örömmel térek haza, mert a magyar női futball a szívügyem. Bármely ország nemzeti csapata mellett dolgozni a szakma csúcsát jelenti, de számomra a magyar nemzeti csapatokhoz tartozni a legnagyobb felelősség és megtiszteltetés

Szarvas Alexandra július 1-jén kezdi meg munkáját az MLSZ-ben.

 

(Kiemelt kép: Szarvas Alexandra. Forrás: MLSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik