Kosárlabda: a fiúk győzelemmel, a lányok vereséggel kezdtek az ORV-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.12.28. 18:11
Címkék
Szerdán a magyar U16-os fiú és leány kosárlabda-válogatottnak is elkezdődött a pöstyéni Olimpiai Reménységek Versenye; előbbi győzelemmel, utóbbi szoros vereséggel kezdett a viadalon.

A pöstyéni Olimpiai Reménységek Versenyén szerepel a következő napokban a magyar U16-os fiú és leány kosárlabda-válogatott. A fiatalok szerdán kezdték meg a szereplést: előbb a lányok léptek pályára Csehország korosztályos legjobbjaival szemben. A Mészárosné Kovács Andrea vezette együttes izgalmas meccset vívott, aminek a félidejében már 14 ponttal vezetett az ellenfél, ám a fiatalok a harmadik negyedben egyenlíteni tudtak, így izgalmas utolsó felvonásra lehetett számítani. A hajrát a csehek bírták jobban, 62–59-re nyerték meg az összecsapást; a magyar együttes – és egyúttal a meccs – legeredményesebbje Josepovits Kinga lett, 12 ponttal.Mészárosné Kovács Andrea vezette együttes izgalmas meccset vívott, aminek a félidejében már 14 ponttal vezetett az ellenfél, ám a fiatalok a harmadik negyedben egyenlíteni tudtak, így izgalmas utolsó felvonásra lehetett számítani. A hajrát a csehek bírták jobban, 62–59-re nyerték meg az összecsapást; a magyar együttes – és egyúttal a meccs – legeredményesebbje Josepovits Kinga lett, 12 ponttal.

A fiúk remekül kezdték az első meccsüket, akik szintén a csehek ellen mérették meg magukat. A Faragó Péter által irányított gárda 24–8-as negyeddel kezdett, az előnyéből azonban az ellenfél a második tíz percben 8 egységet ledolgozott, így látótávolságon belül, de magyar előnnyel fordultak a csapatok a szünetben.

A folytatásban tovább nőtt a különbség, végül 95–79-re diadalmaskodtak Rosta Péterék.

A csapatkapitány mellett Tallós Levente is 22 pontot szerzett, amivel ők lettek a legeredményesebbek.

(A kiemelt képen: a magyar U16-os leányválogatott az ORV-n / Forrás: slovakbasket.sk)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik