Jégkorong: szintet lépett az U20-as férfiválogatott

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.12.16. 09:34
Címkék
A magyar stáb és a játékosok értékelték a Franciaország elleni győzelmet az U20-as divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon.

Ahogyan tegnap beszámoltunk róla, sportágtörténelmi győzelmet aratott a magyar U20-as férfi jégkorong-válogatott, amely szétlövést követően 5–4-re győzte le Franciaország korosztályos csapatát a divízió I/A csoportos világbajnokság negyedik játéknapján. Magyar együttes első alkalommal nyert mérkőzést az eseményen.beszámoltunk róla, sportágtörténelmi győzelmet aratott a magyar U20-as férfi jégkorong-válogatott, amely szétlövést követően 5–4-re győzte le Franciaország korosztályos csapatát a divízió I/A csoportos világbajnokság negyedik játéknapján. Magyar együttes első alkalommal nyert mérkőzést az eseményen.

A sikert az érintettek közül többen is értékelték: Bartalis Balázs másodedző szerint „egyénileg és csapatszinten is sikerült az előrelépés a válogatottnak, amely a csoportban erős középcsapatnak számít a mutatott teljesítmény alapján. A vb-n eddig meccsről meccsre javultunk, és kijavítottuk a korábbi gyermeteg hibákat. Jól érzem magam, működik a kémia a stábbal. Kicsit érettebben játszva most több pont állhatna a nevünk mellett.”

„Nagyon izgalmas volt, természetesen mindenki vidám most a csapatban – mondja Nemes Márton. – Ahogy a vesztes, úgy a győztes meccset is le kell zárni éjfélkor; szombaton jön az utolsó összecsapásunk, innentől már arra kell koncentrálnunk.”

„Fantasztikus volt, hatalmas élmény, hogy meg tudtuk csinálni

– így Balázsi Márton. – Fontos volt, a meccs közben megőrizzük  nyugalmunkat, mndenki pozitívan gondolkodott, segítettük egymást.”

 

(A kiemelt kép forrása: MJSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik