Vízilabda: rangos hazai tornával készül az Eb-re az U19-es válogatott

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.09.01. 17:34
Címkék
Az U19-es fiú vízilabda-válogatott szeptemberben Pogoricában vesz részt Európa-bajnokságon, előtte azonban még Kecskeméten szerepel rangos tornán, melyen többek között a montenegróiakkal és a szerbekkel is megmérkőzik.

A magyar korosztályos vízilabda-válogatottak közül már csak az U19-es fiúk várják az idei világeseményüket. ANyéki Balázs és Korényi Balázs által irányított együttes szeptember 19. és 25. között a montenegrói Podgoricában vesz részt Európa-bajnokságon.Nyéki Balázs és Korényi Balázs által irányított együttes szeptember 19. és 25. között a montenegrói Podgoricában vesz részt Európa-bajnokságon.

 

Rangos hazai tornával készül az Eb-re az U19-es fiúválogatott Forrás: MVLSZ
Rangos hazai tornával készül az Eb-re az U19-es fiúválogatott Forrás: MVLSZ

Rangos hazai tornával készül az Eb-re az U19-es fiúválogatott • Forrás: MVLSZ

 

Ha ez a csapat is a dobogó tetejére állna az aktuális tornáján, akkor elképesztő évet produkálna a magyar férfiutánpótlás, hiszen a közelmúltban az U18-asok Belgrádban, az U16-osok pedig Voloszban szereztek vb-aranyérmet.

A jó szereplésre minden esély megvan, hiszen a keretet kiváló, már a felnőttmezőnyben is bizonyított játékosok alkotják. Elég csak a jelenleg is a spliti felnőtt Eb-n remeklő Molnár Erik, a nagyválogatottban már ugyanúgy bemutatkozott Nagy Ákos vagy a fiatalabb Vigvári fivér, Vince nevét említenünk.Nagy Ákoson kívül egyébként még Szalai Péter, Varga VinceésGaszt Roland tagja a bő keretnek az U18-as világbajnokok közül.

Podgoricában a magyar csapat majd a D csoportban küzd, melyben találkozik a házigazda montenegróiakkal, valamint a törökökkel és a franciákkal. A vendéglátók elleni csata tétje minden bizonnyal a csoportelsőség lesz, amely automatikus bejutást jelent a negyeddöntőbe.

Ezért is fontos az a felkészülési torna, melyet a válogatott péntektől vasárnapig játszik Kecskeméten. AzE.ON Junior Férfi Nemzetközi Kupára keresztelt eseményen a mieink mellett Hollandia, Montenegró, Németország és Szerbia gárdája lesz ott a Kecskeméti Fürdőben, és a magyarok az első napon mindjárt össze is mérik tudásukat az Eb-csoportellenfél montenegróiakkal.

Az E.ON Junior Férfi Nemzetközi Kupa programja:
Szeptember 2., péntek:
10:00 Németország-Hollandia
11:30 Magyarország-Montenegró
18:00 Hollandia-Szerbia
19:30 Montenegró-Németország
Szeptember 3., szombat:
10:00 Szerbia-Montenegró
11:30 Magyarország-Németország
18:00 Montenegró-Hollandia
19:30 Magyarország-Szerbia
Szeptember 4., vasárnap:
10:00 Magyarország-Hollandia
11:30 Szerbia-Németország
A magyar válogatott bő kerete:
DankaBenedek (KSI),GyapjasViktor (FTC),KovácsKristóf (Szentes) - kapusok
VigváriVince (OSC),EklerZsombor (UVSE),PetőAttila (KSI),NagyÁkos (KSI),SzalaiPéter (KSI),MészárosMátyás (BVSC),TátraiDávid (BVSC),SpitzMárk (FTC),VargaVince (FTC),KlárGergő (FTC),MolnárErik (FTC),NagyNorbert (Miskolc),VismegZsombor (Miskolc),LakatosSoma (Szeged),KaszaDániel (Szeged),GasztRoland (Pécs)

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik