Labdarúgás: egyre jobb formában az MTK fiatalja, Kovács Mátyás

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.08.29. 19:52
Címkék
Az NB I-be való visszajutásért küzdő MTK Budapest a korábbiakhoz hasonlóan előszeretettel veti be fiatal játékosait, akik közül az utóbbi fordulókban a 18 éves Kovács Mátyás remek teljesítményt nyújt.

Magabiztos produkcióval vezeti az NB II tabelláját az élvonalból tavasszal kieső MTK Budapest, amely az eddigi hat mérkőzésén mindössze egyszer veszített pontokat, eredményes támadófocijával (24 szerzett gól) pedig kiemelkedik a mezőnyből. A fiatalokat a korábbiakhoz hasonlóan előszeretettel bevető klubban remek formában futballozik a 18 éves Kovács Mátyás, aki korábban már élvonalbeli mérkőzéseken is pályára lépett, a kezdőcsapatba tartósan azonban most verekedheti be magát.

Kovács Mátyás (fehérben) az MTK legutóbbi két NB II-es meccsén négy gólt szerzett Forrás: MTK Budapest
Kovács Mátyás (fehérben) az MTK legutóbbi két NB II-es meccsén négy gólt szerzett Forrás: MTK Budapest

Kovács Mátyás (fehérben) az MTK legutóbbi két NB II-es meccsén négy gólt szerzett  •  Forrás: MTK Budapest

A korosztályos válogatottban is szereplő fiatal az 5. fordulóban a Budafok, múlt vasárnap pedig a Mosomagyaróvár ellen duplázott, így jelenleg a harmadik helyet foglalja el a házi góllövőlistán.

„A Mosonmagyaróvár ellen könnyebben alakult a mérkőzés, mint ahogy azt vártuk. Az első félidőben jól működött a csapatjátékunk, szervezettek, agresszívak voltunk, sok labdát szereztünk, aminek köszönhetően 45 perc alatt öt gólt lőttünk.Annak külön örülök, hogy nem kaptunk gólt – értékelt az MTK TV-nek a középpályás.– Érzem a bizalmat, amit megpróbálok meghálálni. Kanta Józsefnek is hálás vagyok, az NB III-ban is sokat segített, jó a kapcsolatunk, ezért is futottam ki hozzá a gólom után. Remélem, hogy a folytatásban is ilyen eredményesek leszünk, én pedig minden területen tovább akarok javulni.”

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik