Kosár: pénteken kezdődik a B divíziós U20-as férfi Eb Tbilisziben

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.07.14. 19:10
Címkék
Már csak egy nap van hátra a grúziai B divíziós U20-as férfi kosárlabda Európa-bajnokság rajtjáig. A Bors Miklós vezette magyar válogatott az írekkel, a belgákkal és a lettekkel találkozik a csoportkörben, ahonnan az első két helyezett jut tovább a negyeddöntőbe.

Július 15. és 24. között Grúzia fővárosában, Tbilisziben rendezik a B divíziós U20-as férfi kosárlabda Európa-bajnokságot,a magyar válogatottal a 19 csapatos mezőnyben.

Afelkészülés alattBors Miklósegyüttese kétszer is nagyon sima sikert aratott Szlovákia ellen, így jó előjelekkel várhatja a másodvonalbeli kontinenstornát–írja az MKOSZ.

Pénteken az írek ellen kezdi meg Eb-szereplését az U20-as férfiválogatott Forrás: hunbasket.hu
Pénteken az írek ellen kezdi meg Eb-szereplését az U20-as férfiválogatott Forrás: hunbasket.hu

Pénteken az írek ellen kezdi meg Eb-szereplését az U20-as férfiválogatott  •  Forrás: hunbasket.hu

A magyar fiúk az egyetlen négycsapatos csoportban kaptak helyet, a C jelű kvartettben, míg a többi csoport öt-öt gárdábóláll. A mieink csoportja is ötválogatottból állt volna, de mivel a britek nem indulnak idén az A divízióban, az első „pótlásként" gondolt Oroszország pedig a kialakult háborús helyzet miatt nem vehet részt egyetlen utánpótlástornán sem, így lettek végül a lengyelek befutók, akik a legutóbbi Eb-n, 2019-ben az A divízió legjobb kieső helyén, a 14. pozícióban végeztek. Ami viszont azt jelenti, hogy a B divízióban, ezen belüla magyar csapat négyesében eggyel kevesebb nemzet szerepel, mivel eredetileg Lengyelország pont a C csoportba került volna.

A magyarok pénteken 19:15-től az írek ellen lépnek pályára elsőként, majd vasárnap 14:45-től a bolgárokkal folytatják, szerdán 12:30-tól pedig a lettekkel találkozik nemzeti együttesünk.

A csoportok első két helyezettjei jutnak a negyeddöntőbe, amelyet jövő pénteken rendeznek. Szombatontartják az elődöntőket, majd 24-én, vasárnap lesz a döntő és a harmadik helyért vívott találkozó– ez utóbbinak a B divízióban különösen nagy jelentősége van, hiszen a torna első három helyezettje jut fel a legjobbak közé.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:
2022. július 15., péntek
19:15 Magyarország–Írország
2022. július 17., vasárnap
14:45 Bulgária–Magyarország
2022. július 20., szerda
12:30 Lettország–Magyarország

Az U20-as férfiválogatott kerete:
Kármán Domonkos, Kass Balázs, Kiss Dávid, Kollár Bence, Kovács Ákos, Neuwirth Bence, Paár Márk, Radics Gerzson, Sövegjártó Ábel, Tanoh Dez András, Tarján Izsák, Tóth Barna

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik