Vízilabda: szombaton kezdődik az U17-es lányok Európa-bajnoksága

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.08.20. 13:18
Címkék
Az U17-es vízilabdázó lányok augusztus 22-én, vasárnap kezdik meg a szereplésüket a horvátországi Sibenikben esedékes Európa-bajnokságon.

Szombaton a horvátországi Sibenikben kezdődik meg az U17-es leányvízilabdázók Európa-bajnoksága, melyen a magyar csapat először vasárnap száll medencébe.

Az U17-es leányválogatott Fotó: Vidovics Ferenc
Az U17-es leányválogatott Fotó: Vidovics Ferenc

Az U17-es leányválogatott  •  Fotó: Vidovics Ferenc

A Benczur Márton szövetségi edző irányította együttes rögtön csoportrangadót játszik a D jelű négyesben (a másik három csoport ötcsapatos), hiszen kezdésként az olaszokkal mérkőzik, a későbbiekben a bolgárokkal és a szlovákokkal találkozik. A 19 csapatos tornán azért fontosak az első meccsek, mert a csoportgyőztes egyből a negyeddöntőben találja magát.

„A felkészülésünk alatt jól dolgoztak a lányok, igyekeztünk megtalálni a saját játékunkat, és ezt gyakorolni – idézte Benczur Mártont a hazai szövetség portálja. – Az olaszokkal kezdünk majd, ami sok mindent meghatározhat a tornán – nos, tulajdonképpen semmit sem tudunk róluk, így valóban csak magunkkal foglalkozunk. Voltunk Hollandiában, és ugyan sajnos nem tudtunk játszani a komoly ellenfelekkel, de így is hasznos túra volt. Szentesen a franciákkal, és a helyi ob I-es csapattal játszottunk. A felkészülésünket nagyban segítette a Fradi és a BVSC, Gerendás György és Petrovics Mátyás ob I-es csapata.”

Az U17-es Európa-bajnokság (Sibenik) csoportjai:
A-csoport:Csehország, Spanyolország, Nagy-Britannia, Izrael, Szerbia
B-csoport:Franciaország, Görögország, Hollandia, Törökország, Ukrajna
C-csoport:Horvátország, Németország, Málta, Románia, Oroszország
D-csoport:Bulgária, Magyarország, Olaszország, Szlovákia
A magyar válogatott programja:
Augusztus 22., vasárnap, 16:30:Olaszország-Magyarország
Augusztus 24., kedd, 9:00:Bulgária-Magyarország
Augusztus 25., szerda, 13:30:Szlovákia-Magyarország
A magyar válogatott kerete:
Kapusok: GolopenczaSzonja (UVSE),TorkosTamara (BVSC)
Mezőnyjátékosok: AubéliTekla (UVSE),BoncaVivien (Szentes),FeketeFlóra (BVSC),FelkaiSára (FTC),GolopenczaNóra (UVSE),HajdúKata (UVSE),HnatyszynKinga (BVSC),IrmesRozi(UVSE),JonklCsenge (Dunaújváros),KókaZelma (UVSE),MácsaiEszter (UVSE),MácsaiKata (Szentes),SzegediPanni (UVSE)
Szakmai stáb:
BirosPéter - szövetségi kapitány;BenczurMárton - szövetségi edző;KistelekiDóra - edző;BéresGergely - kapusedző;TóthAndrea - erőnléti edző;dr. GolopenczaPéter - doktor;Almási-SzabóMarcella - masszőr

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik