Vízilabda: kiütéssel nyert a magyar leányválogatott az U17-es Eb-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.08.24. 11:17
Címkék
Nem született meglepetés a sibeniki U17-es vízilabda Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában: a magyar leányválogatott 31–5-re verte Bulgária csapatát, így továbbra is hibátlan mérleggel vezeti a négyesét.

Az Olaszország elleni, győztesen megvívott (13–7) csoportrangadó után könnyebb meccsre számíthatott Bulgária korosztályos legjobbjai ellen a magyar leányválogatott a horvátországi Sibenikben zajló U17-es vízilabda Európa-bajnokságon.

Kiütéses győzelmet aratott a magyar U17-es leányválogatott Forrás: MVSZ
Kiütéses győzelmet aratott a magyar U17-es leányválogatott Forrás: MVSZ

Kiütéses győzelmet aratott a magyar U17-es leányválogatott  •  Forrás: MVSZ

A Magyar Vízilabda Szövetség beszámolója szerint a korai időpont (reggel 9 óra) ellenére nem volt álmoskás a kezdés, rögvest 8–1-es első negyeddel kezdett a válogatott– a csapat legfiatalabb tagja, az U15-ös Európa-bajnok Hajdú Kata három, a csapatkapitány Szegedi Panni két gólt lőtt a nyolcból. A második negyedben is ez a két játékos szerezte a gólok zömét, így a nagyszünetben az UVSE-duója összesen már 11 találatnál járt. Közben a kapus, Torkos Tamara is gólt lőtt... Persze, ami fontosabb, a táblán már 18–1-as vezetést regisztrálhattunk.

Mindez érzékelteti azt, ami előre sejthető volt, azaz a hatalmas tudáskülönbség okán edzőmeccs jelleget öltött a parti, amelyen a mieink tetszés szerint lőhették a gólokat. Meg sem álltak 31–5-ig, azaz magabiztosan hozták a kötelezőt.A magyar lányok utolsó csoportkörös meccsére szerdán 13:30-kor kerül sor, Szlovákia válogatottja ellen.

Az U17-es Európa-bajnokság (Sibenik)
Bulgária-Magyarország 5–31 (1–8, 0–10, 3–7 1–6)
Gólszerzők:
I. Dimitrova 3, S. Dimitrova 2, ill. Szegedi 8, Hajdú K. 7, Felkai 5, Jonkl 3, Hnatyszyn 2, Kóka 2, Mácsai E. 2, Bonca 1, Torkos 1
(Teljes jegyzőkönyv:itt)

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik