Vízilabda: győzelemmel kezdett a magyar leányválogatott az U17-es Eb-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.08.22. 18:58
Címkék
Remekül mutatkozott be a magyar leányválogatott a Sibenikben zajló U17-es Európa-bajnokságon, amelyen 13–7-re verték az olasz csapatot.

A mai napon, vasárnap elkezdődött a Sibenikben, Horvátországban zajló leány U17-es Európa-bajnokság. A magyar válogatott a D csoport rangadóján az olasz csapat ellen kezdett, amelynek komoly tétje volt: a győztesjó eséllyel csoportelsőként végez és rögvest ott lesz a nyolc között, a negyeddöntőt is remek sansszal várhatja. A vesztesre egy plusz meccs vár, és minden bizonnyal az elődöntőért Spanyolország.

Győzelemmel kezdett az U17-es leányválogatott a csoportrangadón Forrás: MVLSZ
Győzelemmel kezdett az U17-es leányválogatott a csoportrangadón Forrás: MVLSZ

Győzelemmel kezdett az U17-es leányválogatott a csoportrangadón  •  Forrás: MVLSZ

A Magyar Vízilabda Szövetség beszámolója szerint az összecsapásta rivális kezdte sokkal jobban, ám 0-2 után a Benczur Márton irányította csapat vette kezébe az irányítást. Összeállt a védekezés, Golopencza Szonja is nagyokat védett, és elöl is sikerültek a megoldások. A kétgólos hátrányból így lett kétgólos előny (4-2).

Olaszország válogatottja egyenlített ugyan, de a mieink nem pánikoltak, a nyolchetes felkészülés alatt elvégzett melónak hála domborodott ki a tudásuk. Kimondottan üdvözítő volt, hogy a gólszerzés nem egy-két játékosra hárult, hiszen tíz pólósunk szerzett gólt, így pedig a kiszámíthatatlan támadójátéknak nem találta az ellenfél az ellenszerét. Amikor reménykedhettek volna az olaszok a pontszerzésben vagy éppen a győzelemben, mindig akadt egy játékosunk, aki meglódította a szekeret, így elmondható, hogy abszolút magabiztos volt a 13–7-es győzelem.

Az U17-es Európa-bajnokság (Sibenik)
Olaszország-Magyarország 7-13 (2-1, 2-4, 1-2, 2-6)
Gólszerzők:Longo 2, Bovo 2, di Maria 1, Leone 1, de March 1, ill. Aubéli 2, Fekete 2, Mácsai K. 2, Hajdú 1, Hnatyszyn 1, Golopencza N. 1, Szegedi 1, Mácsai E. 1, Irmes 1, Bonca 1
(Teljes jegyzőkönyv:itt)
A magyar válogatott további programja:
Augusztus 24., kedd, 9:00:Bulgária-Magyarország
Augusztus 25., szerda, 13:30:Szlovákia-Magyarország

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik