Atlétika: Tóth Anna bronzérmes 100 gáton a kenyai U20-as vb-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.08.21. 16:23
Címkék
A kenyai U20-as atlétikai világbajnokság negyedik versenynapján a 17 éves Tóth Anna szenzációs teljesítménnyel a harmadik helyen ért célba a 100 gát döntőjében, ezzel megszerezve a magyar csapat második érmét Nairobiban.

Az U20-as atléták kenyai világbajnokságának negyedik versenynapján hat magyar fiatal volt érdekelt.

Tóth Anna bronzérmes 100 gáton a kenyai junior vb-n Forrás: Tóth Anna / Instagram
Tóth Anna bronzérmes 100 gáton a kenyai junior vb-n Forrás: Tóth Anna / Instagram

Tóth Anna bronzérmes 100 gáton a kenyai junior vb-n  •  Forrás: Tóth Anna / Instagram

AMASZ tájékoztatása szerinta mindössze 17 évesTóth Anna 100 gáton a junior-világbajnokságok történetének első magyar női sprintereként jutott döntőbe, ahol hatalmas bravúrt végrehajtva bronzérmesként zárt, így a hétpróbázó Szűcs Szabinaharmadik helye után a magyar küldöttség a második érmét is megszerezte Nairobiban.

Apénteki elődöntőben a Miskolci Sportiskola tehetsége 13.46-ra javította az egyéni legjobbját, majd afináléban is kitett magáért, ott 13.58-as időeredményt futott, amellyel a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A döntőben több bukás is tarkította a versenyt, minek következtében csupán négyen értek célba végül. A győzelem a jamaicai Ackera Nugenté lett, aki 12.95-ös idejével kiemelkedett a mezőnyből.

A délutáni program másik két magyar résztvevője közül Bánóczy Árpád 53.47-es időeredménnyel a hetedikként zárt elődöntőjében, így nem jutott a fináléba. Míg a magasugrás döntőjében érdekeltHodossy-Takács Sámuelnek2.00 méteren sikerült beszállnia a versenybe, azonban a 2.06 méteres magasságot sajnos már nem sikerült átugrania, így a 13. helyen végzett. Emellett a délelőtt rendezett10 000 méteres gyaloglásban Spiller Tiziana 12., Zahorán Petra 16. lett, valamint Strigencz Zalán helyezetlenülvégzett diszkoszvetésben.

Vasárnap már csak egyetlen magyar tehetségnek szurkolhatunk: Urbán Zita az 1500 méter – magyar idő szerint – 14:50-kor kezdődő döntőjében áll rajthoz.

A részletes eredményekITTérhetők el.

További korosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik