Vízilabda: Fodor Rajmund Kaposváron tehet a sportág hazai fejlődéséért

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.06.06. 12:07
Címkék
A nemzetközi szintű bíráskodás mellett új feladatkörben is kipróbálja magát Fodor Rajmund: a kétszeres olimpiai bajnok pólós a Kaposvári Vízilabda Klub szakmai igazgatója lett. Izgatottan várja a projektet, amellyel a sportág hazai fejlődéséért is tehet.

Nem túlzás azt állítani, hogy új korszak köszöntött a Kaposvári Vízilabda Klubra: a jubileumi,tizedik élvonalbeli idényére készülő egyesület alaposan megfiatalított kerettel vág neki a 2020/21-es évadnak. Négy KSI-nevelésű játékos – Horváth Ákos, Grieszbacher Márk, Tóth Gili Tamás, valamint Vékony Ákos – csatlakozik a csapathoz, amely a szakmai igazgató posztján is újított a kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmund kinevezésével.Kaposvári Vízilabda Klubra: a jubileumi,tizedik élvonalbeli idényére készülő egyesület alaposan megfiatalított kerettel vág neki a 2020/21-es évadnak. Négy KSI-nevelésű játékos – Horváth Ákos, Grieszbacher Márk, Tóth Gili Tamás, valamint Vékony Ákos – csatlakozik a csapathoz, amely a szakmai igazgató posztján is újított a kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmund kinevezésével.

Fodor Rajmund és a négy új kaposvári igazolás Forrás: Kaposvári Vízilabda Klub
Fodor Rajmund és a négy új kaposvári igazolás Forrás: Kaposvári Vízilabda Klub

Fodor Rajmund és a négy új kaposvári igazolás  •  Forrás: Kaposvári Vízilabda Klub

„A fiatalos keret révén nem meglepő, hogy gyors, leleményes ésokos vízilabdát játszó csapatot szeretnénk kialakítani, ennek első eredményeit már jövő tavasszal szeretnénk látni. Ez remek projekt, így izgatottan várom a közös munkát – mondta a delmagyar.hu-nak Fodor Rajmund, aki korábban a Vasas utánpótlásában is dolgozott, illetve évek óta nemzetközi szintű játékvezetőként tevékenykedik. – A bíráskodás továbbra is fontos marad, ezért semakartam mellette edzősködni, hiszen az a két munka kizárná egymást, ez a kettő viszont jól fog működni együtt. Hasonló feladatkörbe további két klubtól is hívtak, a kaposváriak már tavaly ősszel megkerestek" – árulta el.

A családjával Budapest környékén él, így nem lesz mindennapos a jelenléte Kaposváron, de ez nem jelent gondot, ugyanis az egyesületis szerette volna, ha a fővárosi székhelyű szövetségben is képviseli a klubot.

„Megtisztelő, hogy ilyen összetett és megbecsült munkakört bíztak rám. Olyan embernek, aki annyira szereti a vízilabdát, mint én, ez óriási elismerés és motiváció. Mindig is szerettem volna kipróbálni magam ehhez hasonló szerepkörben, hogy tehessek a sportág hazai fejlődéséért. A sportágban most komoly kérdőjelek vannak a koronavírus-járvány miatt, de mi dolgozunk, és ha úgy alakul, alkalmazkodunk. Most a keret véglegesítése az első cél, hiszen center poszton még erősítenünk kell, előfordulhat, hogy ezt külföldi játékossal tesszük meg. Sok munka áll előttünk, az első szezonban a legfontosabb, hogy atehetségeink asok játékperc révén folyamatosan fejlődjenek" – véli Fodor Rajmund.

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik