Curling: biztató előjelek a junior-vb előtt

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.29. 12:58
Címkék
Jó előjelekkel készül a decemberi junior-világbajnokságra a leány curlingválogatott, amely az elmúlt hétvégén Svájcban lett negyedik az Európa-kupa aktuális fordulójában.

December 11. és 18. között a finnországi Lohja városa ad otthont a B-ligás junior-világbajnokságnak, melyen a magyar csapatot a Vasas fiataljai alkotják:Joó Linda, Dobor Dia Regina, Nagy Laura, Nagy Laura Karolina és Bartalus Anna.A gárda az elmúlt hétvégén Nagy Gyöngyi és Jakab Zoltán edzők irányításával Svájcban folytatta felkészülését, melynek részeként részt vett a Thunban rendezett 6000 svájci frank összdíjazású Európa-kupa állomáson. A nagyon erős mezőnyben a bronzért játszhattak, ahol extra endben, utolsó kővel maradtak csak alul.A klub honlapjának beszámolója szerint a mezőnyben több A-ligás csapat is indult, így még értékesebb ez a helyezés.Joó Linda, Dobor Dia Regina, Nagy Laura, Nagy Laura Karolina és Bartalus Anna.A gárda az elmúlt hétvégén Nagy Gyöngyi és Jakab Zoltán edzők irányításával Svájcban folytatta felkészülését, melynek részeként részt vett a Thunban rendezett 6000 svájci frank összdíjazású Európa-kupa állomáson. A nagyon erős mezőnyben a bronzért játszhattak, ahol extra endben, utolsó kővel maradtak csak alul.A klub honlapjának beszámolója szerint a mezőnyben több A-ligás csapat is indult, így még értékesebb ez a helyezés.

Fotó: Vasas SC
Fotó: Vasas SC

 •  Fotó: Vasas SC

„A vb-re készülve ezt a versenyt egyfajta erőfelmérőnek, főpróbának tartottuk. Arra voltunk kíváncsiak, hogy jó játékkal mire vagyunk képesek, hol tartunk ebben a mezőnyben. Azt kell mondanom, beérett az a munka, amit szeptember óta végzünk. A lányok folyamatosan kapták tőlünk a nehezebb terhelést az egyre komolyabb versenyeken (is), és ezúttal úgy játszottak, ahogyan a világbajnokságon is kell majd. Van még bennük azért, a hátralévő két hét éppen elég lesz arra, hogy tovább csiszoljuk a játékot, pótoljuk, ami még hiányzik. Ha a csapat úgy játszik, ahogy Svájcban vagy még kicsit jobban, akkor van realitása adobogós helyezés megszerzésének, de tudjuk, hogy a curlingben bármi megtörténhet. Extra jó játék után is közbejöhetnek váratlan fejlemények, nyilván arra készülünk, hogy minél előkelőbb helyen végezzünk. Előny, hogy ismerjük a várost, a környezetet, a verseny hangulatát” - mondja Nagy Gyöngyi edző.

Joó Linda, a csapat skipje arról beszélt, hogy a tavalyi negyedik hely után ezúttal nagyon szeretnének fellépni a dobogóra. Várhatóan a japánokkal, a dánokkal és a skótokkal vívnak majd nagy harcot.

További korosztályos hírekCURLINGBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik