Tájfutás: Gárdonyi Csilla aranyérmet nyert az Európa−kupa-versenyen

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.29. 13:52
Címkék
Bronz után aranyérmet szerzett Gárdonyi Csilla a franciaországi utánpótlás Európa−kupa-viadalon. A síközpontban zajló megméretés elképesztően nehéz volt, hiszen a versenyzőknek 1300 és 1500 méter tengerszint feletti magassággal kellett megküzdeniük.

A de la Croix de Bauzon síközpontban zajló junior tájfutó Európa−kupa-verseny szombati napján a versenyzők 1300 és 1500 méter tengerszint feletti magasságon küzdöttek normál távon.A meglehetősen meredek oldalak, az alpesi növényzet, a sűrű úthálózat, valamint a pályákon található alacsony ellenőrzőpontszám érdekes viadalt és nehéz útvonalválasztási feladatokat ígért − emeli ki a tajfutas.hu.tajfutas.hu.

Gárdonyi Csilla aranyérmet nyert Franciaországban Forrás: tajfutas.hu
Gárdonyi Csilla aranyérmet nyert Franciaországban Forrás: tajfutas.hu

Gárdonyi Csilla aranyérmet nyert Franciaországban  •  Forrás: tajfutas.hu

A nap legjobb eredményét Gárdonyi Csillaszállította a juniorok között. Az egyes pont előtt utolérte a két perccel előtte induló, sprintgyőztes britMegan Keith-t,a pálya egyharmadánál, az első útvonalválasztás átmenetetét követően az élre állt, a második útvonalválasztást után ráfutott a később hibapontos, négy perccel előtte induló, svédHanna Lundbergre is, majd a célba több mint egyperces, magabiztos előnnyel érkezett.

Az ifi fiúk versenyében szoros volt a viadal. Közel kétperces előnnyel,Romain Discherrévén francia aranyérem született. Bujdosó Zoltán kisebb hibák miatt a 23. helyen ért célba.

A junior fiúkat a svájciChamuel Zbindenutasította maga mögé. Nem is akárhogyan: a többszörös junior vb-érmes franciaGuilhem Eliastés a norvégEinar Melsomot is könnyedén futotta le.Ormay Mihályösszességében jól szerepelt – a kisebb hiba ésa gyengébb útvonalválasztás ellenére is a 13. helyen zárt.Bárány Tamás51. lett.

További hírekTÁJÉKOZÓDÁSI FUTÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik