Szumó: Szilágyi Erik a hazai Eb-n is a csúcsra törne

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.03. 13:03
Címkék
Szépen búcsúzna az U18-as korosztálytól a magyar szumó egyik nagy ígérete, Szilágyi Erik. A többszörös korosztályos Európa-bajnok versenyző a szeptember végi szigetszentmiklósi kontinensviadalon is a csúcsra tör, de nem mondott le a birkózókarrierről sem.

Szilágyi Erik kettőzött erővel és nagy motivációval készül a hazai rendezésű utánpótlás szumó Európa-bajnokságra. A Kispesti Nehézatlétikai Sportiskola versenyzője az utolsó évét tapossa az U18-as korosztályban, amelytől szépen szeretne búcsúzni a szigetszentmiklósi kontinensversenyen.

Szilágyi Erik újabb Európa-bajnoki éremre tör Szigetszentmiklóson Forrás: https://peterf.smugmug.com/
Szilágyi Erik újabb Európa-bajnoki éremre tör Szigetszentmiklóson Forrás: https://peterf.smugmug.com/

Szilágyi Erik újabb Európa-bajnoki éremre tör Szigetszentmiklóson  •  Forrás: https://peterf.smugmug.com/

Szilágyi eddig összesen nyolcszor nyert Eb-t a különböző korosztályokban, az utóbbi időben pedig letette névjegyét a felnőttek között is: utánpótláskorúként bronzérmet nyert a felnőtt Európa-bajnokságon.

„Jelenleg fogyasztok, mert a hazai Eb-n a 80 kilogrammos kategóriában indulok – nyilatkozta Szilágyi, aki alapvetően birkózó, és még nem tett le arról, hogy válogatott versenyzővé váljon a sportágában. – Természetesen most a szumó megy jobban, a nagy nemzetközi versenyeken már számolnak velem az ellenfeleim, és ez jó. De azért egyszer jó lenne a nemzeti színekért küzdeni birkózóként is.”

A nagyszerű korosztályos eredményekkel bíró sportoló természetesen a hazai kontinensversenyen sem adná alább.

„Ha az utóbbi Európa-bajnokságokat nézzük, sikerült döntőznöm. Erre számítok most is, ezen kívül pedig a csapatversenyben is szeretnék dobogóra állni.”

Egyéb korosztályos hírekBIRKÓZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik