Labdarúgás: 2–2-re végzett az U17-es válogatott Szkopjéban

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.03. 20:55
Címkék
Bakos Zsombor duplájának köszönhetően kétgólos hátrányból jött vissza az észak-macedónok elleni felkészülési meccsen a magyar U17-es válogatott, és játszott 2–2-t. Az Európa-bajnoki selejtezőre készülő csapat két nap múlva újra megmérkőzik Szkopjéban a házigazdákkal.

Európa-bajnoki selejtezőjére készül az U17-es labdarúgó válogatott. A tétmeccsekre októberben kerül sor, ahol a házigazda fehéroroszok mellett a szerb és a lett válogatott lesz az ellenfele Németh Antal együttesének. A csapat a héten két felkészülési mérkőzést játszik Szkopjéban az észak-macedónok korosztályos gárdája ellen, az elsőre kedd délután került sor.Németh Antal együttesének. A csapat a héten két felkészülési mérkőzést játszik Szkopjéban az észak-macedónok korosztályos gárdája ellen, az elsőre kedd délután került sor.

mlsz bakos
mlsz bakos

 •  Forrás: mlsz.hu

Magyar szempontból rettenetesen indult a találkozó, a hazaiak Senkó Zsombor kapus elcselezett labdájából és büntetőből már 12 perc elteltével két gólt szereztek, a félidő második részében viszont sikerült rendeznie sorait a magyar együttesnek, és a csapat Bakos Zsombor révén még a szünet előtt szépített.

A második játékrészben mindent megtett a válogatott, hogy megfordítsa a találkozót, de csak egyenlítésre futotta. Bakos az 58. percben villant újra: 18 méterről lőtt a hálóba. A nagy küzdelem ellenére a folytatásban egyik csapatnak sem adódtak igazi helyzetei, így 2–2-es döntetlennel ért véget a találkozó.

Bakos Zsombor a válogatott mellett a klubcsapatában is szállítja a gólokat. A U16-os első osztály legutóbbi szezonjában 28 mérkőzésen 29 góllal segítette az MTK Budapestet az ezüstéremhez, így toronymagasan végzett a góllövőlista élén.

„Sok szempontból javult a játékunk a Telki-kupa mérkőzései óta, agresszívabb harcmodorban futballoztunk, bátrabban kezdeményeztünk, és a párharcokban is előre tudtunk lépni. Ha az eredménnyel nem is lehetünk elégedettek, a javulásnak örülök, ezt kell a folytatásban is megtartanunk. Új játékrendszert próbáltunk ki, amelynek a gyakorlására mindössze két edzésünk volt, így előfordultak taktikai hibák. Azon vagyunk, hogy ezeket kijavítsuk a következő meccsig – értékelt a lefújás után Németh Antal szövetségi edző a mlsz.hu-nak.

A csapat csütörtökön délelőtt újra összeméri erejét az észak-macedónokkal.

U17-ES VÁLOGATOTTAK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE, SZKOPJE
Észak-Macedónia–Magyarország 2–2 (2–1)

Magyarország: Senkó Zsombor - Varga Gergő, Török Kevin, Puskás Zsombor (Mayer János, 60.), Szujó Attila, Helembai Márk - Sztojka Dominik (Kispál Tamás, 60.), Horváth Artúr (Bartha Botond, 80.), Farkas Botond (Sós Máté, 80.)- Németh Dániel (Varga Donát, 80.), Bakos Zsombor
Gólszerzők: Elezi 9., Taseski 12., ill. Bakos 30., 53.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik