Labdarúgás: négy meccsen 24 gól az U19-es bajnokságban

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.31. 16:59
Címkék
Huszonnégy gólt hozott az U19-es kiemelt labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójának négy mérkőzése. Nyolc gól esett Felcsúton és az Új Hidegkuti Nándor Stadionban is, a a játéknap nyertese pedig az ETO FC Győr lett, amely debreceni sikerével a tabella élére ugrott.

Miután a kiemelt korosztályos labdarúgó-bajnokságokban mindössze nyolc csapat szerepel az élvonalban, hozzászokhattunk, hogy hétről szinte csak rangadókat rendeznek és roppant sűrű a mezőny. Így volt az U19-es liga szombati játéknapján is, amikor viszont nagy küzdelem közepette gólzáporos mérkőzéseket játszottak a csapatok.

Nagy mérkőzést nyert meg a Puskás Akadémia a Vasas ellen Forrás: pfla.hu
Nagy mérkőzést nyert meg a Puskás Akadémia a Vasas ellen Forrás: pfla.hu

Nagy mérkőzést nyert meg a Puskás Akadémia a Vasas ellen  •  Forrás: pfla.hu

Minden Felcsúton kezdődött, a Puskás Akadémia és az újonc Vasas Kubala Akadémia összecsapásán. Az első félidőben a vendégek kétszer is vezetést szereztek, a szünetben mégis a házigazda volt előnyben, amelyből ugyan egyszer még visszajöttek a piros-kékek, de a végén Komáromi György duplájával már nem tudtak mit kezdeni, így 5–3-ra nyert a Puskás.

Ezzel nem jött össze a hazai győzelem az előző évad ezüstérmesének, a Budapest Honvédnak. A kispestiek az FTC-t fogadták a szombat délelőtti derbin, s bár a félidőben még vezettek, a fradisták kétgólos hátrányból is egyenlítették, sőt a 89. percben Ramadan Ammar góljával mind a három pontot megszerezték a Bozsik Stadionban.

Debreceni sikerével az élre ugrott az ETO FC Győr Forrás: eto.hu
Debreceni sikerével az élre ugrott az ETO FC Győr Forrás: eto.hu

Debreceni sikerével az élre ugrott az ETO FC Győr  •  Forrás: eto.hu

Őrült mérkőzést játszott egymással a címvédő MTK Budapest és az Illés Akadémia is. A félidőben úgy tűnt, a házigazda kék-fehérek könnyedén megoldják a feladatot, 3–1-re, majd később 4–2-re is vezettek. A szombathelyiek viszont kitűnően hajráztak: a mesterhármas elért Tóth Milán utolsó találatára már nem jött válasz, maradt a 4–4.

A negyedik találkozó indult a legcsendesebben, gól nélküli döntetlenre állt negyvenöt perc után a Loki és a Győr Debrecenben. A folytatás aztán az ETO-nak sikerült jobban, Varga Marcell 88. percben lőtt találata győztes gólnak bizonyult 2 – 1-re a vendégek nyertek, akik így a forduló nyerteseiként az élre ugrottak a tabellán.

U19-ES 1. OSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG, 4. FORDULÓ
Puskás Akadémia–Vasas Kubala Akadémia 5–3 (3–2)
Budapest Honvéd-MFA–FTC 2–3 (1–0)
MTK Budapest – Illés Akadémia-Haladás 4–4 (3–1)
DVSC-DLA–ETO FC Győr 1–2 (0–0)
A bajnokság állása: 1. ETO FC Győr 9 pont, 2. Illés Akadémia-Haladás 7, 3. Puskás Akadémia 6, 4. FTC 6, 5. Budapest Honvéd-MFA 4, 6. Vasas Kubala Akadémia 4, 7. MTK Budapest 4, 8. DVSC-DLA 3

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik