Kosárlabda: vereség után marad az alsóház a férfi U20-as Eb-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.17. 19:25
Címkék
Nem sikerült a bravúr! Az utolsó csoportmeccsén 78-41-re kikapott Izlandtól az U20-as férfi kosárlabda-válogatott a matosinhosi B divíziós Európa-bajnokságon, így lecsúszott a negyeddöntőről, az alsóházban folytatja a küzdelmeket.

A magyar U20-as férfiválogatott Izland ellen lépett pályára a matosinhosi B divíziós Európa-bajnokságon, a tét pedig a nyolc közé kerülés volt− csoportmásodikként.

Nem sikerült a negyeddöntőbe jutnia Poór Péter U20-as csapatának Forrás: FIBA
Nem sikerült a negyeddöntőbe jutnia Poór Péter U20-as csapatának Forrás: FIBA

Nem sikerült a negyeddöntőbe jutnia Poór Péter U20-as csapatának  •  Forrás: FIBA

Jól kezdett Pór Péter együttese, Katona Bence és Oroszi Bence ziccerei után utóbbi triplából talált be, míg az izlandiak nem tudtak mit kezdeni a magyar védekezéssel; 7−3 volt az állás a 6. percben. Rátvay Balázs és Takács Martin kosarai után már 11-4 is állt az eredményjelzőn, de jött az oroszok ellen, kedden is látott rövidzárlat: a hét pont előnyből egy pont hátrány lett (11−12). Az izlandiak feltámadása leginkább Hilmar Henningsonnakvolt köszönhető, aki két triplát is értékesített az első tíz percben − írja a hunbasket.hu.

Bár a második felvonás elején még egy pillanatra visszavették a vezetést Dancsecs Andrásék, végül teljesen leblokkolt a játékuk a pálya mindkét oldalán. A rivális sokkal jobban lepattanózott, és távolról is sikeresebb volt, így a 19. perc elején Pór Péternek már 10 pont fölötti hátránynál kellett időt kérnie (20–31). A nagyszünetben 13 pont volt a különbség (20−33), ami soknak tűnt (maximum 8 ponttal kaphattunk volna ki, hogy jól jöjjünk ki egy esetleges magyar-izlandi-fehérorosz hármas holtversenyből).

A fordulás után semmit nem változott a játék képe, Dancsecs hármasa ellenére az izlandiak irányították a párharcot, és a 26. percre már 20 pont fölé hízott a különbség− Petursson dupláját követően (25−46). Az egyoldalú felvonás után gyakorlatilag elúszott a magyarok negyeddöntős esélye: fél óra játék után 26 ponttal voltak lemaradva (29−55).

A záróetapban már csak az volt a kérdés, mennyire kapnak ki a srácok, de a Henningsson,Petursson duóval nem tudtak mit kezdeni, s emiatt a játékrész felénél elérte a 30 pontot is lemaradásuk (38−68). A végeredmény 78−41 lett az izlandiak javára, így eldőlt, hogy a 9-16. helyért folytathatják Poór Péterék.

FÉRFI U20-AS B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, MATOSINHOS
Csoportkör, 4. forduló
Izland−Magyarország 78−41 (12−11, 21−9, 22−9, 23−12)
A magyar csapat pontszerzői
Dancsecs András 9 pont, Katona Bence 7, Sitku Márton 5, Oroszi Bence 5, Takács Martin 5, Rátvay Balázs 4, Kelenföldi Domonkos 2, Takács Milán 2, Frank Áron 2.

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik