Kézi: a férfi-juniorválogatott a második meccset is behúzta a boglári tornán

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.05. 20:52
Címkék
A második félidőben bemutatott védekezésváltás volt az algériaiak legyőzésének kulcsa a Balatonbogláron zajló Négy Nemzet-kézilabdatornán, a magyar junior-férfiválogatott így két győzelemmel áll két mérkőzés után.

L. G. Másfél héten belül harmadszor csapott össze a magyar és az algériai junior-férfiválogatott felkészülési mérkőzésen. A két együttes egyaránt a július 18-án kezdődő korosztályos kézilabda-világbajnokságra készül, amelynek éppen Algéria lesz a házigazdája.L. G. Másfél héten belül harmadszor csapott össze a magyar és az algériai junior-férfiválogatott felkészülési mérkőzésen. A két együttes egyaránt a július 18-án kezdődő korosztályos kézilabda-világbajnokságra készül, amelynek éppen Algéria lesz a házigazdája.

Szűk győzelem az első nap Forrás: keziszovetseg.hu
Szűk győzelem az első nap Forrás: keziszovetseg.hu

Másodszor is nyert a juniorválogatott  •  Forrás: keziszovetseg.hu

Előbb 24-23-ra, majd 33-20-ra nyert Gyurka János együttese Balatonbogláron, ahol szerdán a Négy Nemzet Tornája keretében ismét találkoztak a felek. A szünetben még 13-13-as döntetlenre álltak, aztán a magyar csapat feszesebbre húzta a védekezését, és 28-25-re győzött, azzal két meccsből két győzelem a válogatottunk mérlege a nemzetközi felkészülési tornán.

„A második mérkőzésünkön más felállásban kezdtünk, fiatalabb játékosok kaptak ezúttal lehetőséget. Az első félidőben hullámzott a játékunk, védekezésben keveset faultoltunk, hagytunk teret az ellenfél átlövőinek, támadásban pedig ugyan megvolt a tempónk, de túl gyorsan fejeztük be az akciókat, elkapkodtuk a lövéseket – mondja honlapunknak Gyurka János szövetségi edző. – Aztán a második félidőben sokkal agresszívabb lett a védekezésünk, és gyors lerohanásokból eredményesek tudtunk lenni. Gyorsan elléptünk három-négy góllal, és ezt egészen a végéig őriztük is. Voltak kiváló és hullámzó egyéni teljesítmények is, de ilyen sorozatterhelésben az normális.”

A magyar válogatott csütörtökön 16 órától zárja a felkészülési tornát, az oroszok ellen, akiktől egészen más játék várható, mint a hatvan percen keresztül nyitott védekezést bemutató algériaiaktól.

„Az oroszok jóval statikusabbak, magas, erős játékosok alkotják a válogatottjukat, olyan egysoros területvédekezéssel, amellyel a világbajnokságon is több ízben szembesülünk. Jóval koncentráltabban kell játszanunk, időben fel kell vennünk a lövőket, fontos lesz a jó védekezés és a labdaszerzésből indított, gyors kontra. Támadásban pedig arra kell figyelnünk, hogy türelmesen játsszunk, és felvonultassuk az összes figuránkat.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik