Úszó Eb: Szabó Szebasztián 8. lett 50 pillangón

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.08.12. 18:17
null
Fotó: MTI
Szabó Szebasztián a 8. helyen végzett a férfi 50 pillangó döntőjében a római vizes Európa-bajnokságon.

 

Szabó a tavalyi budapesti Eb-n megnyerte ezt a számot, akkor 23.00-s időt teljesített, ettől most 62 századdal elmaradt.

Szabó: Nincs mit szépíteni, nem vagyok formában

– Ez nem olyan volt, mint a tavalyi Eb-döntő.
– Hát, nem. Akkor nyertem, ezúttal nem. Nem akarok kifogásokat keresni, de hiába lőttem ki a rajtnál, éreztem, hogy kiszakadt a dresszem hátul, na, meg is nézem – és tényleg! Kicsit emiatt mentálisan megbillentem, ám végigúsztam úgy, ahogy megbeszéltük az edzőmmel. Nincs ezen mit szépíteni, nem vagyok olyan formában, mint tavaly az Eb-n, vagy akár a júniusi világbajnokságon, ezt mindenki látja. Nincs meg az a sebességem most, ami kell ehhez az ötvenhez.

– A csütörtöki középdöntő után azt mondta, nem vált be, amit megbeszélt az edzőjével és a finálé kapcsán nem hallgat senkire – ezek szerint mégis megbeszélték, mit kell tennie a vízben?
– Úgy csináltam mindent, ahogy én akartam. Amikor csúcsformában vagyok, megy a gyors frekvenciás úszás, de így, kisebb leállás után hiába akarja a fejem, ha a testem nem akar menni.

– Akadnak, akik azt mondják, kár volt a világjátékokra elutazni a vébé után és az Eb előtt.
– A válaszom erre, hogy a világcsúcsom előtt is utaztam nagyon sokat, indultam sok versenyen.Szükségem volt a pihenésre, leginkább mentálisan, még azt is megtehettem volna, hogy nem indulok Rómában, azonban itt vagyok, és még így is hoztam egy Eb-döntőt – igaz, csak nyolcadik lettem. Nem aggódom az Európa-bajnokság és a szereplésem miatt, ha nem engedélyezek magamnak némi pihenőt a vébé után, ki tudja, mikor lett volna erre lehetőségem. (K. E.)

VIZES EB, RÓMA
ÚSZÁS
FÉRFI 50 M PILLANGÓ, DÖNTŐ

1. Thomas Ceccon (olasz) 22.89
2. Maxime Grousset (francia) 22.97
3. Diogo Matos Ribeiro (portugál) 23.07

8. Szabó Szebasztián 23.62

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik