Sportrádió: „Akkor tud előrelépni, ha el tudja fogadni azt, ami rá vár” – Virth Balázs Milákról

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.19. 08:48
Virth Balázs sem tudta, mire lesz képes Milák Kristóf (Fotó: Sportrádió)
A Sportrádió Hazafutás című műsorának Virth Balázs volt a vendége, aki elárulta, ő sem tudta, mire lesz képes Milák Kristóf az országos bajnokságon.

„Kíváncsi voltam, mire lesz képes Kristóf, mivel ahogy Sós Csaba fogalmazott, olyan még nem volt, hogy valaki kilenc hónap kihagyás után tér vissza. Az ob-n erősnek erős volt, gyorsnak gyors volt, állóképességben azonban még sokat kell hozzátennünk. Akkor tud előrelépni, ha el tudja fogadni azt, ami rá vár.”

Kapás Boglárka az év végén befejezi úszópályafutását, edzője beszélt arról is, hogy hogyan kezeli ezt a helyzetet.

„Készülök rá fejben, bár az Egerszegi-filmben, amikor Kiss László elsírja magát, mindig elgondolkozom, hogy ha Laci bácsi ott sír, akkor ez a helyzet nem biztos, hogy olyan egyszerű lesz. Nyilván elképzeltem már, és furcsa lesz, ha Bogi nem lesz ott az uszodában.”

Virth Balázs az élsportolókat érintő mentális fáradtságról, kiégésről is említést tett.

„Ebben a sportágban a kiégés teljesen érthető, hiszen még nézni is rossz, mennyit dolgozik egy úszó egy héten. Én azt szoktam mondani a versenyzőimnek: örüljetek, mert fiatalok vagytok, sikeresek, abból éltek, amit szerettek csinálni. Szerencsésnek kell érezniük magukat, mert kevesen találják meg az életben azt, ami élvezetet is nyújt és sikert is hoz. Nyilván Kristóf esetében csak ilyen mondatokkal nem tudtam áthidalni a nehézségeket, de láttam Tenerifén, hogy akarja, láttam az országos bajnokságon, hogy akarja, bízom abban, hogy ebből kijött és bízom abban, hogy innentől velünk marad.”

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA HALLGATHATÓ MEG!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik