Kapás Boglárka is megállt a felirat előtt egy fotóra (Fotó: Tumbász Hédi)
„Köszönet a szolgálatért a magyar úszósport nevében! Együtt győzni fogunk!” – ezek a feliratok voltak láthatók az ob öt napja során, s mellette az orvosokat, ápolókat, pedagógusokat, rendőröket és katonákat ábrázoló piktogramok, amellyel a Magyar Úszószövetség a magyar úszócsalád nevében fejezte ki

köszönetét a világjárvány idején tanúsított rendkívüli helytállásért.

„Az úszóknál mindennaposnak számít az alázat, eltökéltség, fegyelem és a határok feszegetése – mondta a kezdeményezés kapcsán Wladár Sándor elnök. – És időnként hajlamosak lehetünk azt hinni, hogy ennél többet senki sem tud tenni egy-egy cél elérése érdekében. Csakhogy az elmúlt egy évben, de különösen az elmúlt hetekben mindannyian láthattuk: vannak olyanok, akiknek az alázata, eltökéltsége, fegyelmezettsége nem érmekben és időeredményekben, hanem megmentett emberéletek ezreiben mérhető.

Mint ahogy azt is tudjuk: ők most valóban minden létező határon túlmenve állnak helyt egy iszonyatos versenyben, amely tízezrek életéért folyik nap nap után a kórházakban. A magunk módján igyekeztünk kifejezni a köszönetünket, elismerésünket és nagyrabecsülésünket nekik, és mindazoknak, akik hasonló módon, rendkívüli körülmények között végzik a munkájukat” – tette hozzá.

A köszönetre még inkább ráerősítendő a 2019-es kvangdzsui világbajnokság magyar bajnokai, Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Milák Kristóf és Rasovszky Kristóf, valamint a vb-4. Késely Ajna egy-egy fotó erejéig külön is megállt a feliratok előtt.