Tokió 2020: Mindannyian készek vagyunk alkalmazkodni – Katie Ledecky

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.07.24. 16:09
null
Katie Ledecky alkalmazkodni fog a jövő évi olimpiához (Fotó: AFP)
Katie Ledecky ötszörös olimpiai bajnok úszó a sportolók nevében úgy fogalmazott: mindannyian készek alkalmazkodni a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok megváltozott körülményeihez.

 

„Azt hiszem, mindannyian megértjük, hogy a jövő évi olimpia nem olyan lesz, mint egy normális olimpia. Lesznek változások, de jelenleg semmi nem emlékeztet a normális életünkre” – nyilatkozta az amerikaiak 15-szörös világbajnok gyorsúszója.

A szervezők és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) illetékesei a közelmúltban jelezték, hogy a halasztás miatt egyszerűsítik az olimpiát és csökkentik a költségeit.

„Azt hiszem, mindannyian készek vagyunk alkalmazkodni, és készen állunk mindenre, amit sportolóként meg kell tennünk, hogy elősegítsük az olimpia megrendezését” – tette hozzá.

Ledecky úgy fogalmazott, reménykedik és imádkozik, hogy az elvégzett kemény munkát követően a sportolóknak lehetőségük legyen a versenyzésre a japán fővárosban. Elmondása szerint az ötkarikás játékok törlése rendkívül elszomorítaná, de azt a döntést is elfogadná, hiszen tisztában van a járványhelyzet komolyságával.

A 23 éves úszó jelenleg csak akkor lép ki a lakásából, amikor edzeni megy a kaliforniai Stanford Egyetem uszodájába. Tavasszal három hónapig erre csak egy szomszédja medencéjében volt lehetősége.

„Örülök, hogy várhatjuk a jövő évet, és készülhetünk az olimpiára, ez az oka annak, hogy most nagyon keményen dolgozom” – mondta Ledecky, akinek sikerült fenntartania korábbi remek edzettségi állapotát.

Hozzátette, az úszás azért is egyedülálló sportág, mert hónapokig is eltarthat a formájuk visszanyerése, ha csak egy hetet is kihagynak a vizes edzések során.

„A halasztás miatti plusz egy évet arra használom, hogy még gyorsabb legyek, és jobb úszóvá váljak. Jövőre jobb leszek, mint idén lennék” – nyilatkozta.

A szervezőbizottság és a NOB március végén halasztotta el a július 24. és augusztus 9. közötti időszakra tervezett ötkarikás játékokat, amelyet a jelenlegi tervek szerint 2021. július 23-tól augusztus 8-ig rendeznek meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik