Nyílt vízi úszás: ezüstérmes a magyar váltó Abu-Dzabiban

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2021.12.15. 11:14
null
Rasovszky Kristóf és Olasz Anna újabb közös sikert ünnepelt (Fotó: Tumbász Hédi, augusztus, Tokió)
Remekül úszott mind a négy magyar Abu-Dzabiban, a nyílt vízi úszók világkupadöntőjének első felvonásán: a vegyes váltónk ezüstérmet szerzett – az olaszok mögött.

Az Olasz Anna, Rohács Réka, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összeállítású magyar nyílt vízi vegyes váltó már májusban dobott egy nagyot, akkor a kvartett a hazai rendezésű Európa-bajnokságon a harmadik helyen ért célba.

„Ez a váltó csak jobb lesz jövőre, mert a kisgyerek addig nő még tíz centit, és tíz másodperccel gyorsabban úszik, úgyhogy a világbajnokságon már az aranyért megyünk!” – mutatta meg az irányt a jövőt illetően Rasovszky Kristóf májusban a Lupa-tavon, a társak meg a kijelentésre egyetértőleg bólintottak.

És a „kisgyerek”, vagyis Betlehem Dávid, a veszprémiek junior Európa-bajnoka már szerdán megmutatta, képes a fejlődésre, hiszen a váltó harmadik embereként hatalmasat úszott, így a befejező emberünk, Rasovszky Kristóf rögtön az olaszok utolsó úszója, Gregorio Paltrinieri után ugorhatott vízbe.

Csakhogy Paltrinieri amellett, hogy például azon a bizonyos budapesti kontinensviadalon öt és tíz kilométeren is győzni tudott, a medencés ezerötszáz méteren is olimpiai és világbajnoknak mondhatja magát – igaz, Tokióban Rasovszky képes volt maga mögött tartani az olasz klasszist.

Szerdán Abu-Dzabiban ötkarikás ezüstérmesünk megpróbált mindent, de Paltrinieri nem adta magát, így a mieink másodikként zártak.

„Még sohasem szerzett magyar váltó érmet világkupaversenyen, ez nagyszerű eredmény” – nyilatkozta Olasz Anna.

„Remek eredmény ez a második hely, váltóban, a társakkal együtt úszni mindig hatalmas élmény – tette hozzá Rasovszky Kristóf. – Megpróbáltam mindent a végén, igyekeztem utolérni Paltrinierit, de ő ma nagyon keményen tartotta magát, ezúttal ő volt a gyorsabb.”

VILÁGKUPADÖNTŐ, ABU-DZABI
Váltó (6 km):
1. Olaszország 1:06:49.10, 2. Magyarország (Olasz Anna, Rohács Réka, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf) 1:06:51.70, 3. Németország 1:07:29.0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik