Wladár Sándor: Még nyelem, hogy Hosszú Katinka engem kritizál, de már nem sokáig

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.08.19. 14:39
Wladár Sándor a Magyar Úszószövetség hétfői sajtótájékoztatóján reagált Hosszú Katinka párizsi olimpia alatt közzétett nyílt levelére, amelyben Milák Kristóffal kapcsolatos kommunikációjukat kritizálta.

„Egy elnöknek az, hogy ott legyen a sportolók között és mellettük, kötelessége, úgy látszik, az is, hogy nyelje a gyalázatot –mondta Wladár Sándor. – Hosszú Katinka pályafutása és eredményei megérdemelnek minden tiszteletet, meg is kapott minden támogatást az előző szezonban azért, hogy kiharcolja az olimpiai indulás jogát, erről elnöki hatáskörben döntöttem. Ám bajnokként tudnia kellett volna, hogy az olimpia közepén károkat okozhat az ilyen nyilatkozat… Katinka a Duna Arénában olyan pályabérlési lehetőséget kap, amely a töredéke annak, amit máshol fizetnie kell. Kapja ezt annak ellenére, hogy egyesületi vezetőként túl sokat nem tett hozzá a párizsi eredményekhez. Még nyelem a gyalázatot, de már nem sokáig.”

Gellért Gábor, a nyílt vízi úszók szövetségi kapitány ugyancsak szóba hozta a háromszoros olimpiai bajnokunk által megfogalmazott véleményt.

„Katinka levele nem jött jól. Téma volt a csapatban, Rasovszky Kristófot különösen megzavarta, nem esett neki jól, hogy ezzel foglalkozik a sajtó, s nem azzal, hogy jön a tíz kilométer. De az ő mentális erejét is mutatja, mennyire összeszedte magát a versenyre.”

A hétfői sajtótájékoztatón természetesen Milák Kristóf is szóba került.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik