Úszás: Szabó Szebasztián nyerte az 50 pillangót

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2023.05.18. 19:30
null
Egy arany és egy bronz Barcelonában (Fotó: MÚSZ/Facebook)
Egy arany és egy bronz: ez a magyar különítmény mérlege az úszók  Mare Nostrum-sorozata barcelonai állomásának második napján.

Hét századdal volt gyorsabb Szabó Szebasztián Barcelonában 50 pillangón (23.33), mint néhány nappal korábban Canet-en-Roussillonban (23.40), a Mare Nostrum-sorozat első állomásán – a vasárnapi ezüst után ez a jobb eredmény csütörtökön már aranyat ért.

A nap másik magyar érmét Kapás Boglárka szállította, aki a szerdai 400 gyors bronza után ezúttal 400 vegyesen ért oda a harmadik helyre. Némiképp meglepő, hogy a szám Európa-bajnoka, Mihályvári-Farkas Viktória csak a hetedik lett, ráadásul nagyon rossz idővel (4:51.28).

„Négy hete rendezték Kaposváron az országos bajnokságot, utána elkezdtünk keményen edzeni, ezért Bogival nem erőltettük ezúttal a kétszáz pillangót, inkább választottunk két olyan számot, amely érdekli őt, amelyet amúgy szeret, mégsem a fő száma – árulta el a helyszínen tartózkodó Virth Balázs. – Elégedett is vagyok a teljesítményével, bár négyszáz gyorson valamivel jobb időt vártam tőle.”

Márton Richárdtól pedig mi vártunk többet és jobbat Barcelonában: azon mindenesetre meglepődtünk, hogy 200 pillangón a fináléba sem jutott be a szám Eb-ezüstérmese.

„Én nem lepődtem meg ezen – mondta Virth Balázs. – Ricsi éppen azért vállalta a Mare Nostrum-sorozatot, hogy szokja a versenyterhelést. Az első állomáson 1:57-et úszott kétszáz pillangón, vállalt más számokat is, és elfáradt. Vélhetőleg a hétvégére, vagyis a monacói viadalra kicsit kipiheni magát, ott valószínűleg csak kétszáz gyorson és a kétszáz pillangón indul. De nem vagyok elégedetlen vele sem, hiszen azért jöttünk, hogy tanuljon.”

MARE NOSTRUM-SOROZAT, 2. ÁLLOMÁS, BARCELONA
Magyar érdekeltségű eredmények.
Férfiak. 50 m pillangó: 1. Szabó Szebasztián 23.33
Nők. 400 m vegyes: 1. Narita Mio (japán) 4:39.22, ...3. Kapás Boglárka 4:40.97, ...5. Jakabos Zsuzsanna 4:41.51, ...7. Mihályvári-Farkas Viktória 4:51.28

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik