Úszás: Budapesten rendezik a világkupa első szuperdöntőjét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.21. 08:13
Folytatódik a 2017-es FINA világbajnokság örökségének ápolása: újabb rangos viadalnak ad otthont a Duna Aréna, jövőre a műúszó világkupa-sorozat szuperdöntőjét rendezik Budapesten – olvasható a Duna Aréna hírlevelében.

„A májusi műúszó világkupaversenyt követően jövőre a sorozat szuperdöntőjét rendezheti meg Budapest” – számolt be a FINA döntéséről Gyárfás Tamás, aki jelenleg is Lausanne-ban tartózkodik, ahol a FINA Bureau műúszásért felelős tagjaként vesz részt a jövő évi sorozat szabályairól, illetve a tokiói olimpia műúszóversenyeinek előkészítéséről zajló megbeszéléseken. „A májusi műúszó világkupaversenyt követően jövőre a sorozat szuperdöntőjét rendezheti meg Budapest” – számolt be a FINA döntéséről Gyárfás Tamás, aki jelenleg is Lausanne-ban tartózkodik, ahol a FINA Bureau műúszásért felelős tagjaként vesz részt a jövő évi sorozat szabályairól, illetve a tokiói olimpia műúszóversenyeinek előkészítéséről zajló megbeszéléseken.

A jövőre első ízben kiírt szuperdöntőn – melynek tervezett dátuma június 14–16. – valamennyi szám 12 legjobbja vehet részt, azaz a sportág krémje látogat majd a Duna Arénába. A résztvevők a finálét megelőző 10 állomáson gyűjthetnek pontokat, ez alapján alakul ki a budapesti mezőny, amelynek tagjai jelentős pénzdíjért versenyezhetnek június közepén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik