Úszás: a szponzor negyedik éve nem teljesíti kötelezettségeit

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.04.08. 12:59
Negyedik éve nem teljesíti szponzori kötelességvállalását a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) felé a KÉSZ Zrt. – áll a MÚSZ pénteki közleményében.

A KÉSZ Kiss László szövetségi kapitány lemondásával szinte egyidőben, csütörtökön jelentette be, hogy felbontja a szövetséggel kötött megállapodást.Kiss László szövetségi kapitány lemondásával szinte egyidőben, csütörtökön jelentette be, hogy felbontja a szövetséggel kötött megállapodást.

A MÚSZ pénteki közleményében kifejtette, hogy 2013-ban – miután Magyarország elnyerte a 2021-es vizes világbajnokság szervezésének jogát – kötött szerződést a KÉSZ Zrt.-vel, a megállapodás négy évre szólt, és kiegészült azzal is, hogy a cég a vb szervezőbizottságának tevékenységét annak indulásakor egyszeri összeggel támogatja.

Ahogyan a közlemény fogalmaz, bár a fizetési kötelezettséget a felek rögzítették, a KÉSZ Zrt. nem fizetett, annak ellenére, hogy a MÚSZ a maga részéről biztosította az ellentételezést (reklámok formájában). A MÚSZ vezetése a többszöri sikertelen felszólítás után bírósághoz fordult, amely első-, majd másodfokon arra kötelezte a KÉSZ Zrt.-t, hogy a szövetség egyértelműen bizonyított teljesítésének ellenértékét egyenlítse ki.

„A KÉSZ Zrt. azt a látszatot kívánja kelteni, mintha egy folyamatos, eddig példás együttmûködést szakítana meg azzal, hogy a Magyar Úszószövetség a kapitány körül kialakult helyzet miatt méltatlanná vált a támogatásra. Valójában a bírósági ítéletben foglalt fizetési kötelezettségnek nem tett eleget, és a MÚSZ képviseletében eljáró ügyvéd jelezte: ha erre nem kerül sor, végrehajtást kezdeményez ellene” – olvasható a MÚSZ közleményében.

A KÉSZ Csoport csütörtökön jelentette be, hogy visszavonja támogatását a MÚSZ-tól, mert megítélése szerint a Kiss László – időközben lemondó szövetségi kapitány – személye körüli botránnyal a szervezet elveszítette a feddhetetlenségét. A vállalat ugyanakkor Hosszú Katinkát a jövőben is szponzorálni akarja.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik