Úszó Eb 2010: Gyárfás meggyőzte a LEN elbizonytalanodott vezetőit

Vágólapra másolva!
2009.12.11. 17:23
Címkék
Az Európai Úszószövetség ügyvezetése, a legszűkebb, öttagú testület pénteken délelőtt - a másnapi Büro-ülést megelőzően - megvitatta a budapesti úszó Európa-bajnokság körül kialakult helyzetet. A LEN-alelnökként jelenlévő Gyárfás Tamás közölte, hogy a magyar kormány képviselője aláírta az úszó Eb rendezésével kapcsolatos körülményeket, a LEN által is ismert tévéügyet pedig tekintsék a magyarok belső ügyének.

 

A magyar szövetség elnöke elmondta, sokáig mérlegelte, melyik hangütés lehetne a legeredményesebb, a megértést, a türelmet kérő, a magyarázkodó, a Magyar Televízió körüli történések elemzésére szorítkozó, vagy a határozott kiállás. Azért döntött az utóbbi mellett, mert nem csak ez tűnt a legeredményesebbnek, hanem mert maga is ezt vallja helyénvalónak.

„Az érveléshez erőt adtak az elutazás előtti hazai tárgyalások, többek között a Schmitt Pál vezette Magyar Olimpiai Bizottság egyértelműen pozitív kiállása" – mondta a MÚSZ vezetője.

A hivatalos állásfoglalásra a szombat délelőtt ülést tartó LEN Büro a hivatott, de Gyárfás Tamás az ügyvezetés viszonyulása alapján nem tart drámai fordulattól.

Mint ismert, korábban úgy tűnt, hogy az MTV nem közvetíti a 2010-es budapesti úszó Európa-bajnokságot, és a decemberi isztambuli rövid pályás Eb-t sem, mert anyagi okok miatt nem tudja vállalni a budapesti verseny közvetítését. Ezzel veszélybe került a magyarországi rendezés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik