Tokió 2020: „Nem tudtam felépíteni ezt az asszót” – Márton Anna a bronzmeccs után

KOVÁCS ERIKA (Tokió)KOVÁCS ERIKA (Tokió)
Vágólapra másolva!
2021.07.26. 13:53
null
Márton Anna egyelőre nem tud örülni a negyedik helynek (Fotó: Tumbász Hédi) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!<br />
Nem érzi még névnapi ajándéknak a negyedik helyet a BVSC kardozója, aki a Nemzeti Sportnak úgy fogalmazott, az értékeléssel megvárja a csapatversenyt.

Decemberben az országos bajnokságon elszakadt a keresztszalagja a bal térdében, azóta az volt a kérdés, hogyan készül fel az olimpiára – hogyan volt képes így is erre a sok munkára?
– Nagyon sok hullámvölgy volt ebben a hat hónapban, már eleve nehéz volt meghozni azt a döntést is, hogy műtét nélkül neki merjek-e vágni az olimpiai felkészülésnek, bár valójában nem volt választásom, mert vagy így, vagy sehogy… Ezek után egy hónapja még bokaszalag-szakadást is szenvedtem, nem mondhatom, hogy nem járt rám a rúd. De csak az a cél lebegett a szemem előtt, hogy jól teljesítsek az olimpián. Igyekeztem kizárni minden nehézséget, amennyire csak tudtam. Úgy érzem, megtettem mindent, amit tudtam, sajnálom, hogy a bronzmeccsre nem tudtam magam összeszedni. Valójában saját magamat vertem meg, úgy éreztem magam, mintha az első olimpiámon lennék – hála istennek, van még egy csapatversenyünk, mindent megteszek azért, hogy javítsak ezen a negyedik helyen.


Az elődöntős asszója után is arra hivatkozott, hogy fejben nem tudta magát összeszedni – az első három asszójában nagyon egyben volt, mi történt?
– Nem tudom. A bronzmeccsen hasonló volt a szituáció, mint amit a nyolcaddöntőben sikerrel megoldottam az üzbég lány ellen. Akkor képes voltam nyugodt maradni, nem vitt el a most vagy soha érzés, nem gondoltam arra, hogy mindenképp nyernem kell, hanem képes voltam figyelni a feladatomra. Ezúttal viszont tényleg nem volt ötletem, egyáltalán nem tudtam felépíteni az asszót, mert csak azzal voltam elfoglalva, hogy muszáj teljesítenem, ez meg egy olimpián kiváltképp nem jobb. Meg aztán nem olyan könnyű egy elveszített elődöntő után felállni a pástra egy bronzmeccsen.

Anna nap van: eljön az idő, amikor úgy érzi majd, megajándékozta saját magát?
– Nem tudom. A csapatverseny után meglátjuk, hogyan értékelem ezt az olimpiát.

TOKIÓ 2020
VÍVÁS, NŐI KARD, EGYÉNI

BRONZASSZÓ
Márton Anna(6.)–Manon Brunet (francia, 4.) 6:15

KORÁBBAN

2. FORDULÓ
Márton Anna
María Belén Pérez Maurice (argentin, 27.) 15:12
NYOLCADDÖNTŐ
Márton Anna
Csoj Szu Jon (dél-koreai, 22.) 15:12
NEGYEDDÖNTŐ
Márton Anna
Zaynab Dayibekova (üzbég, 35.) 15:11
ELŐDÖNTŐ
Márton Anna–Szofija Velikaja (orosz, 2.) 8:15

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik