Tenisz: távozik egy edző Rafael Nadal stábjából

Vágólapra másolva!
2022.12.16. 16:33
null
Roig távozik Nadal stábjából (Fotó: AFP)
Rafael Nadal bejelentette, hogy Francisco Roig, aki a 22-szeres Grand Slam-győztes edzői közé tartozott annak gyermekkora óta, távozik a játékos stábjából.

 

Francisco Roig elhagyta Rafael Nadal stábját, jelentette be maga a világranglista második helyén álló teniszező.

Roig Nadal gyerekkora óta segítette a 14-szeres Roland Garros-győztes fejlődését, amikor pedig Toni Nadal távozott az unokaöcs legszűkebb stábjából, Roig szerepe megnőtt, különösen akkor, amikor Toni utódja, Carlos Moyá nem tudott elutazni a teniszezővel egyes tornákra.

Roig néhány éve már Sloane Stephensszel is együtt dolgozik, elképzelhető, hogy a jövőben több időt fog szentelni az amerikai teniszezőnő felkészítésére.

„Szeretném bejelenteni, hogy Francis Roig elhagyja a csapatot. Francis fontos személy a karrieremben, és nagyon hálás vagyok neki az elmúlt években nyújtott munkájáért és a kedvességéért. Amikor elkezdtünk közösen dolgozni, még gyerek voltam, és bácsikámmal, Tonival együtt vágtunk neki az ATP-tournak. Francis nagyszerű edző, aki nagyon jól ismeri a játékot, és sokat segített nekem abban, hogy egyre jobb és jobb legyek. Csupán hálámat tudom kifejezni a szavaimmal, sok szerencsét kívánok neki következő projektjéhez” – írta Nadal a Twitteren.


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik