Tenisz: Rubljov is kritizálja a módosított világranglista-rendszert

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.03.17. 13:08
null
Andrej Rubljov is kritizálta a módosított világranglista-rendszert (Fotó: AFP)
A férfi teniszezők világranglistáján nyolcadik Andrej Rubljov csatlakozott Alexander Zverevhez, az ATP-rangsor koronavírus-járvány miatt átdolgozott rendszere ugyanis szerinte sem tükrözi a valós teljesítményt.

A német színekben versenyző Zverev, aki hetedik a ranglistán, korábban abszurdnak nevezte, hogy annak ellenére a sérülés miatt egy évet kihagyó Roger Federer mögött maradt a sorban, hogy ő közben két tornát is megnyert, továbbá döntős volt egy Grand Slamen és egy 1000-es viadalon is.

Orosz játékostársa, Rubljov az idén 18 meccse közül 16-ot megnyert, az ATP 500-as tornákat tekintve pedig már 21 győztes meccsnél jár sorozatban.

„Ha normális rendszerünk lenne, akkor szerintem már én lennék a világ negyedik legjobb játékosa – mondta újságíróknak a 23 éves Rubljov – Önök hogy gondolják, melyik nekem a jobb, a nyolcadik vagy a negyedik hely?”

A férfi versenyeket szervező ATP 2020-ban, a pandémia miatti öt hónapos leállás során befagyasztotta a világranglistát. Amikor tavaly augusztusban újraindult a teniszélet, egy átdolgozott pontszámítási rendszert léptettek életbe, amelyet idén márciusban meghosszabbítottak augusztus 9-ig. A hagyományos, 52 hetet figyelembe vevő számítás csak ezután indul majd újra.


„A mostani rendszerrel nekem sokkal nehezebb elérni a negyedik helyet” – közölte Rubljov. Az orosz játékos a negyeddöntőbe jutásért küzd a dubai tornán: ha nyer a 16 között és Fucsovics Márton is továbbjut, ismét a magyar éljátékossal találkozik majd. Másfél hete, Rotterdamban ők vívták a finálét, akkor az orosz 7:6 (7–4), 6:4-re nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik