Tenisz: Fucsovics kiesett Rotterdamban a végig domináló Rubljov ellen

Vágólapra másolva!
2022.02.11. 23:34
null
<strong>Fucsovics Mártonnak </strong>ma nem volt esélye (Fotó: Getty Images – archív)
Fucsovics Márton két szettben (6:4, 6:3) vereséget szenvedett az orosz Andrej Rubljovtól, így kiesett a Rotterdamban zajló kemény pályás férfi tenisztorna péntek késő esti negyeddöntőjében.

 

Fucsovics Márton a negyeddöntőben a címvédő, ezúttal második kiemelt orosz Andrej Rubljovval csapott össze a nap utolsó mérkőzésén.

Magyar szempontból nem indult jól a találkozó, hiszen Fucsovics Márton adogatóként elvesztette az első játékot. Rubljov a szervái mögött érinthetetlen volt (mindössze három labdát bukott el), így brékelőnyét magabiztosan megtartva megnyerte a szettet (6:4).

A második játszma is úgy indult, ahogy az első: az orosz versenyző lebrékelte Fucsovicsot. A címvédő végig magabiztosan játszott, de 4:3-as vezetésénél a legjobb magyar férfi teniszező megszorította őt és nem sokon múlt, hogy bréklabdája legyen, de végül nem sikerült megnyernie a gémet. 5:3-nál pedig ugyan Fucsovics két meccslabdát is hárított, ám fogadóként így is le tudta zárni a mérkőzést a torna második kiemeltje (6:3).

Az első helyen kiemelt görög Sztefanosz Cicipasz is elődöntőbe jutott. A világranglista negyedik helyezettje a negyeddöntőben két játszmában nyert az ausztrál Alex De Minaur (34.) ellen. Az 1 óra 32 percig tartott összecsapáson a görög játékos háromszor vette el riválisa adogatójátékát, sajátjai közül egyet veszített el.

Cicipasz az elődöntőben a cseh Jirí Leheckával (137.) találkozik, míg a másik ágon Rubljov Félix Auger-Aliassime ellen csap össze a fináléért. Érdekesség, hogy az első négy kiemelt közül hárman is elődöntősök, egyedül Hubert Hurkacz esett ki.

ATP 500-AS TORNA, ROTTERDAM (1 349 070 euró, kemény pálya)
NEGYEDDÖNTŐ

Andrej Rubljov (orosz, 2.)–Fucsovics Márton 6:4, 6:3
Cicipasz (görög, 1.)–De Minaur (ausztrál) 6:4, 6:4
Lehecká (cseh)–Musetti (olasz) 6:3, 1:6, 7:5
Auger-Aliassime (kanadai, 3.)–Norrie (brit, 6.) 7:5, 7:6 (7–4)

ELŐDÖNTŐ
Cicipasz–Lehecká
Rubljov–Auger-Aliassime

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik