Tenisz: Bondár tudja, mi volt Siniaková legyőzésének a kulcsa

Vágólapra másolva!
2022.01.05. 13:16
null
Bondár alig két óra alatt legyőzte a párosban háromszoros GS-tornagyőztes ellenfelét (Fotó: facebook.com/huntennis)
Amint arról korábban beszámoltunk, a Melbourne-ben zajló kemény pályás női tenisztorna első fordulójában a világranglistán 92. helyen álló Bondár Anna pályafutása legnagyobb sikerét aratva legyőzte a világranglista 49. helyét elfoglaló – párosban olimpiai bajnok és háromszoros GS-tornagyőztes – cseh Katerina Siniakovát, s bejutott a legjobb 16 közé. A meccs után Bondár elmondta: bízik benne, hogy holnap az orosz Potapova (69.) ellen tartani tudja a szintet.

Bondár Anna számára pályafutása legnagyobb sikere a mai: először győzött le a top 50-be tartozó játékost, aminek köszönhetően a jövő héten jó eséllyel ismét megjavítja legjobb helyezését a világranglistán.

„A mai mérkőzés kulcsa az volt, hogy nagyon jól szerváltam, így folyamatosan nyomás alatt tudtam tartani az ellenfelemet” – mondta klubja, a Hajdúszoboszlói SE sajtóosztályának. – „Egy meccset befejezni sosem könnyű, ez ma is látszott, de örülök, hogy a tie-breakben magabiztosan tudtam játszani a kiélezett szituációkban. Remélem, holnap is tudom tartani ezt a szintet, és összejöhet az újabb győzelem” – tette hozzá Bondár Anna, aki először vert meg top 50-es riválist, és továbbra is szettveszteség nélkül áll 2022-ben.

Bondár Annára a mai kétszettes, 1 óra 56 percig tartó mérkőzés után a folytatásban a világranglistán 69. helyen álló Anasztaszija Potapova vár majd, akit a magyar női válogatott szövetségi kapitánya, Babos Csaba verhető ellenfélnek tart.

„Anna a felkészülés során egyre jobb formát mutatott, Ausztráliában nagyon szép eredményeket ér el, örülök a mai győzelmének is. A következő fordulóban Anasztaszija Potapova lesz az ellenfele, aki szintén a verhető kategóriába tartozik. Nagy ütőerejű játékos, azonban a labdabiztonsága nem annyira jó, mint Annának, aki így remélem a következő fordulót is sikerrel veszi, és folytatja menetelését” – idézte a szakvezetőt a Magyar Tenisz-szövetség Facebook-oldala.

WTA-TORNA, MELBOURNE (239 477 dollár, kemény pálya)
1. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)

Bondár Anna–Katerina Siniaková (cseh, 8.) 7:5, 7:6 (10–8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik