Berdych meghiúsította a dubai álomdöntőt

Vágólapra másolva!
2013.03.01. 16:26
null
Djokovics szervafogadás közben (Fotó: Reuters)
A világelső Novak Djokovics egy év kihagyás után újra döntőbe jutott a dubai kemény pályás férfi tenisztornán, miután az elődöntőben 6:3, 7:6-ra legyőzte az argentin Juan Martín del Potrót. A szerb klasszis sorozatban 17. mérkőzését nyerte meg, ellenfele a Roger Federert megverő Tomás Berdych lesz.

A két játékos tizedszer csapott össze, a meccs előtt Djokovics 7–2-re vezetett Del Potro ellen. Az első szettben Djokovicsnak elég volt egy brék (3:2-nél), 6:3-mal övé lett a nyitó felvonás.

A második játszma egy hullámvasútra emlékeztetett, Del Potro ugyanis 3:0-ra vezetett, ezután sorozatban öt játékot elveszített, de egy meccslabda hárításával visszajött a szakadék széléről, visszabrékelt, és 6:5-nél már Djokovicsnak kellett szerválnia a szettben maradásért.

Ezt sikerrel tette, így következett a tie break, amit 7–4-re Djokovics nyert meg, így ő készülhet a döntőre.

KÉT LÁBKÖZTI MEGOLDÁS





A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Már csak Roger Federernek kellett volna nyernie ahhoz, hogy létrejöjjön az álomdöntő, és a svájci meg is nyerte az első szettet Tomás Berdych ellen 6:3-ra. A másodikban 5:2-ről kapaszkodott vissza Federer, és a rövidítésben három mérkőzéslabdája is volt, de egyikkel sem tudott élni, a tie break pedig végül 9–7-tel a cseh játékosé lett.

A döntő játszmában Berdych 2:2-nél elvette ellenfele adogatását, és brékelőnyét megtartva ötödször győzte le a bázeli klasszist 2010 óta. Egymás után második versenyén jutott döntőbe – a múlt héten a marseille-i viadalon kikapott a fináléban Jo-Wilfried Tsongától –, ám ott egyértelműen Djokovics lesz a favorit, hiszen 13 egymás elleni meccsükből 12-t a szerb nyert meg.

Ismét Roger Federer (jobbra) gratulálhatott Tomás Berdychnek
Ismét Roger Federer (jobbra) gratulálhatott Tomás Berdychnek



ATP 500-AS TORNA, DUBAI (1 785 500 dollár, kemény pálya)
EGYES, ELŐDÖNTŐ

Djokovics (szerb, 1.)–Del Potro (argentin, 4.) 6:3, 7:6
Berdych (cseh, 3.)–Federer (svájci, 2.) 3:6, 7:6, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik