Aus. Open: Fucsovics fonákját a „hét pontjaként” mutogatják a szervezők

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2023.01.20. 09:42
null
Ezért a fonákért joggal ünnepeltette magát (Fotó: Twitter.com/AustralianOpen)
Ugyan Fucsovics Márton különösen fájó vereséget szenvedett Jannik Sinnertől a Melbourne-ben zajló Australian Open férfi egyesének 3. fordulójában miután az első két szettet megnyerte, azért a második játszmában azt a pontját, amivel három játszmalabdához jutott, máris a hét legszebbjeként emlegetik.

Fucsovics Márton bő másfél óra játék után ott tartott, hogy 6:4, 5:4-es 30:0-s vezetésénél egy labda választotta el a három játszmalabda kiharcolásától Sinner ellen. A 15 ütésből álló labdamenetet ugyan az olasz irányította, ám végül a magyar éljátékos egy különlegesen nehézen kivitelezhető, futtából eleresztett, egykezes keresztfonákkal meglepte ellenfelét.

A parádés megmozdulást percekkel később megosztotta a torna hivatalos Twitter-csatornája, annyit fűzve hozzá: „Ez az összefoglalóba való! A hét ütése Fucsovics Mártontól!”, s a poszt néhány óra alatt több mint 24 ezer megtekintésig jutott.

A meccset közvetítő Eurosport angol nyelvű szakkommentátora – a 90-es éveben a világranglistán 114. helyig előre jutó korábbi angol teniszező – Chris Wilkinson eleinte nem nagyon találta a szavakat.

„Hihetetlen, a sebessége, meg az egész együtt, úgy értem... fonákot általában két kézzel szoktak ütni. De egy kézzel és így... Ilyet Federer szokott ütni” – álmélkodott Wilkinson.

A csatorna német nyelvű adásának kommentátorai sem mentek a szomszédba a dicsérő szavakért.

„Neeeeee! Az nem lehet, hogy így üti meg! Hát ez nem e világi volt, ahonnan és ahogyan ezt megcsinálta” – hangzott a német Eurosporton Fucsovics valóban mesteri fonákja után.

ÍME, A TORNA HIVATALOS TWITTER OLDALÁNAK A POSZTJA


AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (76 500 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES
3. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)

Jannik Sinner (olasz, 16.)–Fucsovics Márton 4:6, 4:6, 6:1, 6:2, 6:0

Bővebben itt olvashatnak a mérkőzésről!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik