ATP-vb: Djokovics győzelemmel indított, ő diktált Cicipasz ellen

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2022.11.14. 23:23
null
Cicipasz már az első adogatásában hibázott, Djokovics két játszmában nyert (Fotó: Getty Images)
Két játszmában nyert a Torinóban zajló ATP-világbajnokság első fordulójában Novak Djokovics, aki Sztefanosz Cicipaszt múlta felül 6:4, 7:6-ra a Piros-csoportban.

 

Djokovics jól kezdett, már az első két játékot megnyerte, ami a szett egészére kihatott. A szerb az előnyét kihasználva magabiztosan irányította a játszmát, 3:1-re, 4:2-re és 5:3-ra is vezetett. Ugyan Cicipasz 5:4-re még vissza tudott jönni, a következő játékot elveszítette, így Djokovics összességében magabiztosan hozta az első szettet.

A folytatás már izgalmasabban alakult, a felek felváltva nyerték meg a saját adogatásaikat. Az első játszmával ellentétben nem volt példa bréklabdára, kivéve a 6:6 után következő rövidítésben, amikor ismét a görög hibázott: Cicipasz 2–1-es állás után két adogatását is elveszítette. Egy labdát Djokovics is eladott, méghozzá 5–1-nél, ám végül 7–4-gyel behúzta a rövidített játszmát, így a mérkőzést is.

A Piros-csoportot vezető Djokovics ellenfele Danyiil Medvegyev lesz a következő fordulóban, míg Cicipasz Andrej Rubljovval találkozik.

ATP-VILÁGBAJNOKSÁG, TORINO
PIROS-CSOPORT, 1. FORDULÓ

Novak Djokovics (szerb, 7.)–Sztefanosz Cicipasz (görög, 2.) 6:4, 7:6 (7–4)
KORÁBBAN
Rubljov (orosz, 6.)–Medvegyev (orosz, 4.) 6:7 (7–9), 6:3, 7:6 (9–7)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik