US Open: Dimitrov a negyedik szettben feladta, Tiafoe elődöntős

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.09.04. 06:57
Frances Tiafoe elődöntős a US Openen (Fotó: Getty Images)
Taylor Fritz után másodikként szintén egy amerikai teniszező jutott be a legjobb négy közé az idei amerikai nyílt teniszbajnokságon, a US Openen, miután a 9. kiemelt bolgár Grigor Dimitrov a negyedik szettben sérülés miatt feladta Frances Tiafoe elleni meccsét.

A világranglistán 20. Tiafoe nagy elánnal kezdte a meccset, s fogadóként rendre megnehezítette a bolgár dolgát, miközben saját szervajátékait viszonylag magabiztosan hozta, majd negyedik bréklabdáját kihasználva került előnybe, hogy aztán egy újabb brékkel nyerje a nyitójátszmát 6:3-ra.

A második felvonásban Dimitrov szervái is feljavultak, s bár az amerikai megint brékelt, ez nem sokkal később a bolgárnak is összejött, aki 4:1-es hátrányból jött vissza a szettbe, amit rövidítésre mentett, ahol bár három játszmalabdát is kihasználatlanul hagyott, így is egyenlített. 7:6 (7–5)

Innentől kezdve viszont Tiafoe uralta a meccset, s a harmadik szettet is két brékkel, mindössze 39 perc alatt nyerte meg 6:3-ra, s lendülete a negyedik játszmára is megmaradt, ahol saját adogatásai megnyerése mellett sokadszor vette el Dimitrov szervajátékát, aki végül 4:1-es hátránynál jelentett sérültet és adta fel a küzdelmet. 

Az is eldőlt, hogy biztosan lesz hazai finalista a US Openen, ugyanis Tiafoe az elődöntőben honfitársával, az Alexander Zverevet búcsúztató Taylor Fritzcel csap össze.

A mérkőzés tartogatott egy nem mindennapi jelenetet, amikor a labdaszedők próbáltak elkapni egy bogarat a pályán, a torna X-oldalán pedig csak annyit írtak a videóhoz: „Nem minden hős visel köpenyt.”

A nők negyeddöntőjében a világranglista-2. fehérorosz Arina Szabalenka esélyt sem hagyott a kínai Cseng Csin-vennek, az első adandó alkalommal brékelt, s ellenfelénél sokkal jobban játszva, mindössze 36 perc alatt nyerte az első szettet 6:1-re. 

Cseng a második játszmát sem kezdte jól, Szabalenka megint brékkel nyitott, saját szervajátékait simán nyerte, majd egy újabb brékkel még inkább elhúzott, s bár első meccslabdáját még nem tudta kihasználni, a másodikat már igen, így 1 óra 14 perc alatt győzött 6:1, 6:2-re, s jutott elődöntőbe, ahol Emma Navarróval csap össze.

TENISZ
US OPEN, NEW YORK (75 millió dollár, kemény pálya)
Férfi egyes
Negyeddöntő
Tiafoe (amerikai, 20.) –Dimitrov (bolgár, 9.) 6:3, 6:7 (5–7), 6:3, 4:1-nél Dimitrov feladta

KORÁBBAN
Fritz (amerikai, 12.)–Zverev (német, 4.) 7:6 (7–2), 3:6, 6:4, 7:6 (7–3)

KÉSŐBB
Szeptember 4., szerda
19.30: Draper (brit, 25.)–De Minaur (ausztrál, 10.)

Szeptember 5., csütörtök
2.30: Sinner (olasz, 1.)–Medvegyev (orosz, 5.)

Női egyes
Negyeddöntő
Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Cseng (kínai, 7.) 6:1, 6:2

KORÁBBAN
Navarro (amerikai, 13.)–Badosa (spanyol, 26.) 6:2, 7:5

KÉSŐBB
Szeptember 4., szerda
18.00: Haddad Maia (brazil, 22.)–Muchová (cseh)

Szeptember 5., csütörtök
1.00: Swiatek (lengyel, 1.)–Pegula (amerikai, 6.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik